Sveriges statsminister Stefan Löfven (S). Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB
annonse
annonse

NTB melder at et flertall i den svenske Riksdagen er for mistillit mot Stefan Löfvens regjering, ifølge svenske medier.

Vänsterpartiet sier de ikke lenger har tillit til Löfven. Det samme sier Sverigedemokraterna. Det er dermed nok stemmer til å sette i gang prosessen med et mistillitsforslag i Riksdagen.

Også Kristdemokraterna og Moderaterna stiller seg bak forslaget, som dermed ser ut til å ha flertall i Riksdagen.

annonse

Bakgrunnen for Vänsterpartiets misnøye er regjeringens forslag om fri fastsettelse av utleiepriser på boliger. Tirsdag stilte partiet regjeringen et ultimatum: Dropp forslaget, eller innled forhandlinger med leieboerforeningen for å sikre forbedringer.

– Regjeringen har så langt, når fristen er ute, ikke oppfylt våre krav, sier partileder Nooshi Dadgostar. Hun sa at mistillitsforslaget skal legges fram i tide til å bli behandlet før Riksdagen tar sommerferie.

Forventer flertall

– Jeg forventer at flertallet i huset vil stemme for å fjerne Löfven, sier Sverigedemokraternas parlamentariske leder Henrik Vinge. Både hans parti og Kristdemokraterna ønsker å kvitte seg med Löfven.

annonse

– Det har vært sju vanskelige år siden Stefan Löfven tiltrådte. Vi ser nå muligheten til å danne en ny regjering, sier partileder Ebba Busch i Kristdemokraterna.

– Det er naturlig for oss å stemme mot denne regjeringen. Den bygger på uforenlige motsetninger og løfter, sier Moderaternas gruppeleder i Riksdagen, Tobias Billström.

Löfven: – Uansvarlig 

Sveriges statsminister Stefan Löfven kaller det uansvarlig å stille mistillitsforslag mot hans regjering.

Uttalelsen kom på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Et mistillitsforslag i forbindelse med en krangel om husleieregulering har støtte fra Moderaterna, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet og Kristdemokraterna, som sammen har flertall i Riksdagen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon