Statsminister Erna Solberg fikk se beredskapstroppen øve under den offisielle åpningen av Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB) på Taraldrud i mai. Fortsatt er det ingen kvinner som har klart å komme inn i troppen. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Fortsatt har ingen kvinner kommet gjennom nåløyet i opptaket til Beredskapstroppen i politiet.

Ingen av de tre kvinnene som søkte i år, kom inn.

– Kvinner bringer med seg andre perspektiver, kunnskap og erfaring, sier politidirektør Benedicte Bjørnland, som mener en høyere kvinneandel er viktig for politiets kompetanse og arbeidsmiljø. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

I likhet med de andre spesialenhetene ved Politiets nasjonale beredskapssenter på Taraldrud i Nordre Follo kommune, sliter de med å få kvinner til å søke, skriver NRK.

annonse

Halvparten av studentene på Politihøgskolen er kvinner, men likevel er det bare 12 prosent kvinner som jobber i politiets spisseste enheter på det nye beredskapssenteret.

Les også: Politistudentene bobler av sinne over influenceren som får leke politi

– Jeg er ikke stolt av det. Det må jeg kunne si. Men vi har hatt fokus på det ganske lenge og jeg hadde håpet det hadde gått litt bedre enn det har gjort. Resultatet er ikke bra nok, sier politiinspektør Ole Vidar Dahl ved Oslo politidistrikt.

annonse

Vil ikke kvotere inn kvinner

– Vi kommer ikke til å lage noen kjøkkenveier inn eller noen differensierte opptakskrav. Det vil være likt for alle for å komme inn på de forskjellige fagområdene. Jeg er overbevist om at det finnes kvinner der ute som for eksempel klarer å komme inn i Beredskapstroppen med dagens krav, sier politiinspektør Ole Vidar Dahl ved Oslo politidistrikt, som er lederen for FNB.

Et hat og en aggresjon mot norsk politi de tidligere ikke har sett maken til (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon