Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Det siste mistillitsforslaget fra Rødt er ikke et unntak – det går inn i et mønster.

Samferdselsbyråd Lan Marie Berg. Foto: Vidar Ruud / NTB
Lan Marie Berg. Foto: Vidar Ruud / NTB

– Har Rødt ingen bevissthet om hvordan strukturell diskriminering foregår? Miljøpartiet De Grønne er et feministisk og antirasistisk parti som legger en strukturell analyse til grunn. For oss er det åpenbart at det er mulig å bidra til å forsterke diskriminerende strukturer i samfunnet, også når man selv oppfatter seg som en progressiv person, skriver fylkesleder i Oslo MDG, Sigrid Z. Heiberg i Klassekampen, og forteller hva hun tror:

Fotomontasje: Lan Marie Berg/ Terje Pedersen / NTB / Olav Vs gate i Oslo sentrum / Håkon Mosvold Larsen / NTB

– For eksempel hvis man bidrar til at en ung, kvinnelig politiker med minoritetsbakgrunn måles til en helt annen standard enn en eldre hvit mannlig politiker. Slike doble standarder må avsløres og bekjempes. Det handler ikke om å «spille offerkortet», men å påpeke åpenbare skjevheter i det offentlige ordskiftet som Rødt burde være bevisste på.

annonse

Les også: Oslo MDG vil forby reklame for biler og flyreiser

Sigrid Z. Heiberg er 32 år gammel, hun har vært leder for Ungdom mot EU og har studert samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo. Heiberg har også vært engasjert i Latin-Amerikagruppene, og har deltatt i en «solidaritetsbrigade» i El Salvador. Ellers har hun vært aktiv i TEAM (the European Alliance of EU-critical Movements) og arbeidet som rådgiver i ICAN, en kampanje for forbud mot atomvåpen.

Heiberg skriver at Rødt kommer med en syltynn begrunnet for støtte mistillitsforslaget fra Frp. Hun mener de bidrar med å sette en helt annen standard for Lan Marie Nguyen Berg, enn for noen annen ansvarlig politiker.

annonse

Les også: MDGs valglister landet rundt domineres av personer fra Oslo

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Rødt har reagert kraftig når MDG-ere har påpekt disse doble standardene, og insisterer på at det for eksempel ikke kan ha noe med hennes kjønn eller bakgrunn å gjøre.

– At Rødt for tredje gang bidrar til å opprettholde doble standarder i politikken overfor Lan Marie Berg, er en trist undergraving av det gode rødgrønne samarbeidet i Oslo. Jeg skulle ønske alle mine venner i Rødt reflekterte over hvem som til syvende og sist tjener på det.

MDG-politikere beskylder opposisjonspartiene i Oslo for «mugne, patriarkalske fordommer» – får refs fra Rødt

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon