NTNU i Trondheim. Foto: Wikimedia Commons. Shekko.
annonse
annonse

Gleder seg over at NTNU-ledelsen har konkludert med at de vil avskjedige førsteamanuensis Øyvind Eikrem.

– Dersom han har undervist med utgangspunkt i de holdningene han har utvist, så er det problematisk. Man må få vekk råtne epler i møte med studenter som skal ut og jobbe med marginaliserte grupper i samfunnet, sier stipendiat Dagny Adriaenssen Johannessen til Khrono.

Øyvind Eikrem. Foto: Wikipedia.

Bråket rundt Eikrem begynte i 2018, etter et intervju i Resett (som Kronos journalister har valgt å betegne som et «høyreradikalt» nettsted). I februar i fjor publiserte Filter Nyheter en sak der det ble hevdet at Eikrem skulle stå bak en anonym Facebook-konto der det hadde blitt fremmet hatefulle ytringer, noe Eikrem selv benekter. Filter Nyheter ble felt i PFU for saken.

annonse

I begynnelsen av mai i år konkluderte imidlertid NTNU med at de hadde tilstrekkelig grunnlag til å avskjedige Eikrem.

Fryder seg

Dette fryder stipendiatene Dagny Adriaenssen Johannessen og Kenneth Arctander Johnsen seg over.

annonse

– Disse uttalelsene i Resett er jo i direkte strid med grunnleggende verdier i sosialt arbeid, selv om han har gjort det ganske tydelig at han ikke bruker de verdiene som kompass i sitt arbeid eller privat. Jeg vet ikke hva mandatet hans er i undervisningsarbeidet, men jeg regner med at en stor del av hans arbeid er å undervise om sosialt arbeids verdigrunnlag, sier Johannessen.

Kenneth Arctander Johnsen, som i 2018 sammen med Johannessen skrev en kronikk om at Eikrem bidrar til «høyreradikal propaganda» støtter Johannessen, og sier han er veldig fornøyd med at NTNU ønsker at Eikrem ikke lenger skal ha en undervisningsstilling ved NTNU.

– Det er viktig å sikre akademisk frihet og ytringsfrihet, men det finnes jo forventninger fra arbeidsgiver til en stilling. Da vi skrev den kronikken var det viktig for oss å påpeke at de høyreradikale tendensene til Eikrem fremsto for oss som uforenlig med å undervise sosialfaglig personell, sier Johnsen.

NTNU sparker Øyvind Eikrem

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon