Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Det finnes strukturell rasisme i Norge, heter det seg. Det kommer selvsagt fra PK-hold, og man har innvandrere med sort hudfarge eller muslimer i tankene.

Men virkeligheten er litt annerledes, selv om man ikke skal stikke under en stol at det forekommer rasisme overfor muslimer og svarte i Norge. Den rasismen er imidlertid ikke strukturell. Det er det en annen gruppe som blir utsatt for – og har vært utsatt for – i flere årtier.

Jeg snakker om asiatiske kvinner i Norge og deres menn, og da i all hovedsak kvinner fra Thailand og til dels Filippinene.

annonse

Denne gruppen har siden begynnelsen på 90-tallet vært utsatt for en strukturell rasisme fra det offentliges side. Stigmatisering er et nøkkelord her.

En norsk mann som gifter seg med en kvinne fra Thailand er en gammel og ekkel gris som ikke kan få seg dame i Norge. Han må derfor kjøpe en fattig og stakkars jente fra en landsby et sted i Thailand. De møtes selvsagt på et turiststed, fortrinnsvis Pattaya, hvor den ekle norske grisen kjøper og utnytter denne kvinnen på det groveste, før han velger å gifte seg med henne for å ta henne med tilbake til Norge.

Illustrasjonsfoto: Napaporn Sripirom /Pixabay

Dette er slik det offentlige Norge oppfatter thai-norske forhold.

annonse

Endelig får vi en artikkel i VG hvor barna til et slikt par tar et oppgjør med stigmatiseringen og rasismen rundt slike forhold. Men artikkelen belyser ikke mer enn hvordan dette oppfattes av disse nå godt voksne barna. VG går ikke i dybden av dette av en veldig god grunn. De er selv en del av den strukturelle rasismen som finner sted overfor thaijenter, deres barn og ektemenn.

Det kan egentlig ikke sies bedre og mer sannferdig enn det gjøres av Fafo-forsker Guri Tyldum i denne artikkelen, hvor hun sier at det er gjort lite forskning på migranter fra Thailand.

– Vi vet lite om migranter fra Thailand generelt, men vi vet enda mindre om de som det går greit med. De får ikke like mye oppmerksomhet. Da er det lett for å forbinde alle thailandske med de sårbare gruppene, sier hun.

Ja det skal være visst. Den forskningen har nok vært forbeholdt dem som hele tiden har vært ansett som den mest sårbare gruppen, nemlig svarte og muslimer.

La meg komme med et selvopplevd eksempel. Jeg bodde en periode i Oslo med min daværende kone som var fra Thailand. Og ja, jeg møtte henne i Pattaya hvor hun jobbet på et massasjestudio. Så jeg er en av de ekle norske grisene. Nå var dette skikkelig thai-massasje det var snakk om, selv om det nok fantes de som var villige til å foreta en såkalt «happy ending» der også. Det er selvsagt ikke til å legge skjul på at sexturisme er en stor del av livet i Pattaya, selv om myndighetene i lang tid har forsøkt å forandre på det bildet. Pattaya er da også, og har alltid vært, så mye mer enn bare barer og prostituerte. Men det er en annen sak.

Illustrasjonsbilde: Mr Director/Pixabay

Min thai-kone fikk tilbud om å lære seg norsk mens vi bodde i Oslo. De norske myndighetene skal ha ros for en del av integreringsprogrammet de har, om enn ikke alt. Vi bodde på Nordstrand, et av de bedre strøkene i hovedstaden, og det var ingen der som reagerte på at min kone var thai. Så lenge vi bodde der og gikk på Jacobs, som er en særdeles delikat og dyr nærbutikk, så var vi en av dem.

Problemet oppsto først når min kone startet på dette norsk-kurset. Det var som ventet mange muslimer der, men de var stort sett hyggelige og min kone fikk god kontakt med en kar som het Mustafa. De fortalte hverandre om familien sin etc.

Så, etter noen dager, kom det en kvinne på besøk fra et krisesenter. Hun kunne fortelle alle fra Thailand og Filippinene at det var stor sannsynlighet for at de ble grovt utnyttet og sågar mishandlet. Hun henvendte seg ikke til muslimene i det hele tatt. Min daværende kone var selvsagt ikke spesielt god i norsk, og heller ikke engelsk, da jeg snakket thai og vi derfor alltid hadde brukt det språket.

annonse

Mustafa klarte på et vis å få henne til å forstå, og damen fra krisesenteret fikk kanskje en litt annen oppfatning av thai-damer. De var tre personer fra Thailand der, og enda flere fra Filippinene. Samtlige reagerte med voldsomt sinne, og min eks truet sågar den stakkars kvinnen fra krisesenteret.

– Våger du å påstå at jeg slår min mann, skrek hun ut.

– Det har kun vært et par ganger og det var fordi han fortjente det, fortsatte hun så.

Når hun etter hvert forsto at det var den andre veien det var snakk om, så lo hun ut og sa:

– Han? Ikke narr meg til å le.

Illustrasjonsbilde: Sasin Tipchai/Pixabay

Dette er faktisk en sann historie, og for den som har eller er gift med en av disse fantastiske kvinnene, så vet man at de har bein i nesa.

Det er nok på tide at Fafo-forskeren starter med å forske litt når det gjelder asiatiske kvinner. De er alt annet enn sårbare, selv om det som alltid finnes unntak der også. Det forekommer at norske menn mishandler sin thai-kone, men slike menn ville ha slått sin kone uansett hvor hun kom fra.

En drittsekk har som vi vet ingen farge, religion eller opprinnelsesland.

Vi hadde venner som opplevde at de på det som den gangen het sosialen, ble avvist fordi det måtte være snakk om en hore siden jenta var fra Thailand. Det hele starter faktisk på ambassaden når man søker om visum for sin utkårede. Mistanken henger i lufta og det sjekkes og dobbeltsjekkes om hvorvidt dette kan være en hore som sågar har væt i Norge før med en annen mann.

Jeg må da kjenne minst 50 par hvor den kvinnelige part er fra Thailand. De er alle skikkelige folk som hverken er ekle griser eller går på NAV. De har alle gode jobber og sørger for sin kone og barn på samme måte som de fleste andre gjør. Igjen så er det slik at det finnes unntak, men det er disse unntakene media, med Dagbladet og VG i spissen, slår opp med store krigstyper og presenterer som om dette skulle gjelde majoriteten.

Det gjør det altså ikke.

annonse

På samme måte som enkelte tror at majoriteten av muslimer ønsker å drepe alle vestlige, så tror de fleste i den politisk korrekte tåkeheimen at alle jenter fra Thailand er horer og alle nordmenn som de er gifte med er ekle overgripere.

Fafo har en jobb å gjøre her, det er sikkert.

Hvorfor angriper den norske regjering alltid de svakeste – når de skal spare penger?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon