Redaktør Kyrre Nakkim i NRKs politiske avdeling er stolt av NRKs supermåling. Foto: NTB Scanpix
Redaktør Kyrre Nakkim i NRKs politiske avdeling er stolt av NRKs supermåling. Foto: NTB Scanpix
annonse

 – Tar kritikken med oss.

På meningsmåling-nettstedet Pollofpolls har Johan Giertsen kritisert byrået Norstat, som har utført NRKs «supermåling». Tre måneder før valget viser målingen klart rødgrønt flertall.

NRKs måling er basert på 19 fylkesmålinger. Pollofpolls har spurt Norstat om byrået i beregningen av lands-«resultatet» har brukt valgkretsenes 2017-stemmetall eller antatte 2021-stemmetall. Beregningen fra i år vil gi en marginal fordel i vekstfylkene i Sør-Norge. Giertsen er først og fremst kritisk til at Norstat ikke vil opplyse om sine metoder og mener at målingne bør være etterprøvbare.

annonse

– NRK er stolte av at vi i år kan levere målinger i samtlige 19 valgdistrikt og derved gi et unikt innblikk i velgersituasjonen nå tett på valget, sier redaktør Kyrre Nakkim i politisk avdeling i NRK.

Han skriver i en e-post til Resett at kanalen i flere år har hatt et godt samarbeid med Norstat, og NRK har ikke noe å utsette på den faglige kvaliteten bak målingene.

– NRK har innsyn i de vurderingen Norstat tar og stoler på målingene. Vi registrerer at Pollofpolls ønsker innsyn i Norstats beregningsgrunnlag. Vi har ikke noe mot at Norstat offentliggjør dette, men dette er opp til selskapet selv. Vi vurderte ikke dette offentlighetskriteriet ved kontraktsinngåelse, da denne diskusjonen kom overraskende på oss, men tar kritikken med oss inn i planleggingen av neste valgkamp, sier Nakkim.

annonse

 

Kritiserer manglende åpenhet om NRKs supermåling: – Overraskende

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse