Lan Marie Nguyen Berg taler på landsmøtet til Miljøpartiet De Grønne, 25. mai 2019. Foto: NTB Scanpix
Lan Marie Nguyen Berg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Kommentator i TV 2 Nyhetene, Aslak M. Eriksrud mener det er åpenbart at hvis bystyret ikke har tillit til en byråd lenger, så må byråden gå. Slik er vårt demokrati.

Lan Marie Berg er virkelig ute å sykler for tiden. Foto: Terje Pedersen / NTB

Han skriver at Lan Marie Berg fikk valget om hun skulle gå av alene, eller om hun skulle ta med seg hele byrådet i fallet. Hun valgte det siste.

– Når Lan Marie Berg i tillegg var raskt ute og avklarte at det er uaktuelt for henne å være med i et nytt byråd, er parodien komplett, skriver Eriksrud i TV 2.

annonse

Les også: Dagsavisen: – Venstresidens velgere vil ikke godta at Rødt stemmer slikt

Foto: Terje Pedersen / NTB

I stedet sendes Oslo ut i en politisk usikkerhet, skriver han, og det samtidig som en er midt inne i en kritisk fase i pandemien. Byen skal gjenåpne, og da trenger den et sterkt politisk lederskap.

Eriksrud sier det spesielle her er at Lan Marie Berg uansett skal ut av byrådet og inn på Stortinget. Han mener at det gjør kaoset enda mer unødvendig og uforståelig. Han mener at hun burde «tatt en Sylvi» og trukket deg på forhånd. Og dermed spart både sjefen hennes og byens innbyggerne for dette kaoset.

annonse

– Raymond Johansens klare uttrykk for tillit til Lan Marie Berg, var også en invitasjon til Berg om å sette byrådet og byen foran seg selv og trekke seg. I motsetning til Listhaug, så valgte Berg å avvise invitasjonen fra sin sjef, og heller ta med seg sjefen i fallet.

Les også: Informerte ikke om milliardsprekk: – Åpenbart brudd på byrådens informasjonsplikt

Fotomontasje: Une Bastholm, Arild Hermstad og miljøbyråd i Oslo, Lan Marie Berg / Cornelius Poppe / NTB / Eivind Trædal / Cornelius Poppe / NTB

Han sier videre at kilder i MDG antydet at Rødt kunne komme til å backe ut når Raymond Johansen stilte kabinettspørsmål. Men der tok de feil.

– Jeg har forståelse for at dette kan oppleves urettferdig av Berg og MDG, men de må forholde seg til de politiske realitetene. Lan Marie Berg satt som ansvarlig byråd for norgeshistoriens største kommunale budsjettsprekk og bystyrets flertall varslet mistillit mot henne.

Byrådet i Oslo går av etter mistillitsvedtak mot Lan Marie Berg

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse