- Resett - https://resett.no -

Nekter å svare på LO-spørsmål: – Et kampanjeapparat for Arbeiderpartiet

LO er opphengt i tradisjonelle, sosialdemokratiske kampsaker og utelater ting som er viktige for dagens arbeidstakere, herunder bompenger, mener Frp.

Foran hvert stortingsvalg sender Landsorganisasjonen i Norge (LO), som gjennom en rekke fagforbund har rundt 950.000 medlemmer, en liste med spørsmål om arbeid og velferd til de politiske partiene.

I år dreier spørsmålene seg blant annet om midlertidig ansettelse, endret sykelønn og dobling av fagforeningsfradraget, skriver [1] Aftenposten.

annonse

Men etter å ha besvart LOs spørsmål i en årrekke, har Fremskrittspartiet (Frp) nå snudd, og nekter å tilsynelatende underordne seg LOs definisjonsmakt, premisser og seleksjon av saker i arbeids- og velferdsspørsmål.

Istedenfor utfylt skjema fikk LO en e-post fra Frp-leder Sylvi Listhaug.

– Vi registrerer at LO ber om svar på en lang rekke spørsmål. Det synes som om LO ikke ønsker en åpen politisk dialog, men heller vil være et kampanjeapparat for Arbeiderpartiet, skrev Listhaug i sitt svar til LO.

annonse

I brevet antyder Frp at ordlyden mellom LOs spørreundersøkelse og partiprogrammet til Arbeiderpartiet (Ap) er påfallende lik.

– Spørsmålene er svært snevre og knyttet til venstresiden, utdyper Sylvi Listhaug overfor Aftenposten. Hun kritiserer dessuten LOs million-sponsing av de rødgrønnes valgkamp, og viser til at LO sitter i Aps sentralstyre.

Det får Peggy Hessen Følsvik i LO til å steile.

– Vi kan jo mistenke at de ikke vil vise frem en politikk de tror at medlemmene våre ikke vil våre støtte, mener LO-lederen, og fortsetter:

– Det må vi holde opp mot det Frp har gjort i nesten åtte år i regjering: De har vært med på å svekke ordninger for vanlige fok i samfunnet samtidig som de har økt avgiftene for den samme gruppen.

Listhaug påstår at LO er opphengt i tradisjonelle, sosialdemokratiske kampsaker og utelater ting som angivelig er viktige for arbeidstakere anno 2021, herunder vei, bompenger og avgifter.

Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Rødt svarte i all hovedsak bekreftende på LOs spørsmål, mens Høyre, Venstre og KrF var mer lunkne, ifølge Aftenpostens gjengivelse.

MDG og Rødt får ikke fem øre av LO [2]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse