Fotomontasje: Lan Marie Berg/ Terje Pedersen / NTB / Olav Vs gate i Oslo sentrum / Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse

Selv om byråder kun er valgt av noen få, er de likevel representanter for alle. Det vil si at de ikke skal favorisere sine egne på bekostning av andre. Dette har nok sjelden MDG forstått.

Lan Marie Berg. Foto: Terje Pedersen / NTB

De vil at andre skal sykle, fordi de selv gjør det. Det å fjerne parkering og sperre gater for trafikk gjør folk opprørte. Som ansvarlig byråd bør man unngå det. Det fremkaller sinne og vi har sett virkningen. MDG-Lan har opplevd mye hets og stygge kommentarer. Men årsaken er ikke den som vi får presentert i gammelmedia – en ung dyktig kvinnelig politiker med et etnisk utseende.

Les også: MDG-politiker hevder at Rødt er ute etter MDG-Lan: – Hun er kvinne og har minoritetsbakgrunn

annonse
Byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Årsaken er sykkel- og antibilpolitikken. Mange blir fortvilet når parkering forsvinner og en knapt har råd til å starte bilen. Så har Byråd Berg sløst bort skattebetalernes penger på prikker, dotter og utekontorer. De endte opp på fyllinga eller ble gitt bort som geitefjøs. MDG-Lan har lovet å plante trær, men istedet har hun felt mange for å bygge sykkelveier.

Uten livserfaring

Dagens politikere føler at politikk er et yrkesvalg og at deres posisjoner egentlig bør ha et stillingsvern. Ingen av dem har hatt en jobb, om en ser bort fra «konsulent» i en organisasjon eller «rådgiver» i et politisk parti. De mangler livserfaring. At Byråd Berg ble avsatt, blir i hennes krets fremstilt som en palassrevolusjon. Det var angivelig ikke hennes skyld at budsjettet sprakk med 5 milliarder kroner. Det kan nok stemme, men det var ikke det MDG-Lan ble felt på. Hun gjemte saken i skuffen og førte bystyret bak lyset.

annonse

Reaksjonen hennes er urovekkende. Hun viser ikke forståelse for alvoret: En ekstrakostnad på rundt 8 000 kroner per innbygger. Isteden skylder hun på alle andre og hevder at hun selv er utsatt for et komplott. En slik arroganse skaper ikke en hyggelig stemning. Men MDG-Lan trekker bare på skuldrene og sier at hun skal på Stortinget. Personen er ikke i stand til å se egne feil. Det er misvisende å omtale MDG-Lan som uredd og sterk. Hun mangler selvinnsikt, viser ingen anger og har liten forståelse. Det er lite usikkerhet å spore. Hun beklager ingenting, tar ikke ansvar og hører ikke på andre.

Les også: ABC Nyheter: MDG-Lan – En grenseløs egosentrisme

Aldri hatt en jobb

Fotomontasje: Une Bastholm, Arild Hermstad og miljøbyråd i Oslo, Lan Marie Berg / Cornelius Poppe / NTB / Eivind Trædal / Cornelius Poppe / NTB

Men hva kan man forvente? Berg har aldri hatt en jobb, om en ser bort fra Cicero senter for klimaforskning. Hun har studert ved Senter for utvikling og miljø og har skrevet en masteroppgave om bruk av solkraft i en kenyansk landsby.

I dag får slike makt selv om de ikke har livserfaring. De føler at de unge vet best, adferden er arrogant og bestemt. De har sett lyset og kan derfor ikke ta hensyn til andre. Det er mennesker som skaper et apokalyptisk fremtidsbilde, der værendringer blir sett på som et tegn på jordens undergang.

annonse

TV 2: – Parodien er komplett

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse