- Resett - https://resett.no -

Avhopper om USAs akademia: – Ikke en gang Nord-Korea var så «nuts»

Det kalles «woke» og er knyttet kanselleringskultur og politisk korrekthet. Mange, som Helge Lurås i boken Knefall [1], knytter det til marxisme og venstreorientert ideologi. Nå har en nordkoreansk avhopper til USA gjort det klart hva det minner henne om.

Yeonmi Park rømte fra Nord-Korea i 2007, da hun var 13 år. Hun begynte å studere ved det prestisjetunge Columbia Universitetet i 2016 og ble ifølge Fox News «dypt opprørt over det hun opplevde.»

– Jeg forventet at jeg betalte denne formuen [som det koster å gå på Columbia] og alle denne innsatsen, for å lære å tenke. Men de tvinger deg til å tenke slik de vil at du skal tenke, sa Park i et intervju med Fox News.

annonse

– Jeg forsto at dette er helt sprøtt. Jeg trodde Amerika var annerledes, men jeg så så mange likheter til det jeg så i Nord-Korea at jeg ble bekymret.

Likhetene inkluderte ant-vestlige holdninger, kollektiv skyld og kvelende politisk korrekthet. Hun opplevde absurde situasjoner knyttet til bruk av pronomen (for kjønn) og avstandtaking til tidligere forfattere som Jane Austen, som ble beskyldt for rasisme og koloniale holdninger.

– Det var kaos, sier hun. – Ikke engang Nord-Korea er så sprø. Nord-Korea var temmelig sprøtt, men ikke så sprøtt.

annonse

Her er hun intervjuet av Sean Hannity

North Korean defector compares Ivy League campuses to living under Kim regime [2]

Yeonmi Park, who escaped after being sold into sex slavery, speaks out on ‘Hannity’Subscribe to Fox News! https://bit.ly/2vaBUvASWatch more Fox News Video: h…

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474