Fifa er glade for at NFF valgte å ikke boikotte fotball-VM i Qatar. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB
annonse
annonse

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) truet Norge med sanksjoner dersom Norge hadde boikottet VM i Qatar. De er nå tilfredse med at Norge sier nei til boikott.

– Fifa ønsker avgjørelsen som falt på det norske fotballforbundets ekstraordinære kongress velkommen, og ser fram til å fortsette samspillet med NFF i denne viktige saken, skriver Fifa i en uttalelse til NRK mandag.

Avgjørelsen om at Norge ikke boikotter ble tatt på søndagens ekstraordinære fotballting, der avstemningen viste 368-121 i favør nei-siden.

annonse

Det var som Tromsø tok initiativ til VM-boikott, og flere eliteserieklubber sluttet seg til oppfordringen.

Saken ble et tema på det ordinære fotballtinget i mars, der et klart flertall stemte på å utsette boikottspørsmålet til sommeren, og i mellomtiden har et utvalg ledet av Sven Mollekleiv utredet saken og utforme en rapport.

Rapporten omfatter blant annet tiltak som angivelig skal bedre kår for gjestearbeidere og menneskerettigheter i Qatar. Utvalget hevdet at boikott ikke var det riktige virkemiddelet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon