Geir Karlsen. Foto: REUTERS/Victoria Klesty
annonse
annonse

Dette skjer etter at styret i Norwegian søndag besluttet å avslutte Jacob Schrams kontrakt.

Geir Karlsen går fra stillingen som finansdirektør i selskapet, skriver Norwegian i en pressemelding.

Schram har ni måneders oppsigelsestid og styret klarte ikke å redusere sluttvederlaget hans for å gjenspeile de utfordringene som luftfarten nå står overfor.

annonse
Tidligere konsernsjef i Norwegian, Jacob Schram, vil ikke redusere sin sluttpakke. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Han vil inntil da motta sin nåværende lønn, og deretter vil et 15-måneders sluttvederlag gis i månedlige utbetalinger, som spesifisert i ansettelseskontrakten fra 20. november 2019. Styret har forsøkt å redusere sluttvederlaget for å gjenspeile utfordringene luftfarten står overfor, men lyktes ikke å komme til enighet om dette, heter det i pressemeldingen.

Geir Karlsen vil motta en lønn på 4,5 millioner kroner, en bonusordning knyttet til oppnåelse av målene i forretningsplanen for 2021 og 2022 og aksjeopsjoner som tildeles basert på aksjekursen ved børsslutt 21. juni 2021.

– Jeg er glad for å kunne meddele at Geir Karlsen har akseptert styrets forespørsel om å tre inn i rollen som konsernsjef i Norwegian. Karlsen har ledet en vellykket finansiell rekonstruksjon av Norwegian, og han har den kompetansen, fokuset, tilliten og engasjementet som gjør ham til den beste konsernsjefen for Norwegian, sier styreleder Svein Harald Øygard.

annonse

Karlsen selv ser på sin nye stilling med et positivt blikk og er klar for utfordringen.

– Jeg er takknemlig for tilliten som styret har vist meg, og jeg ser frem til å fortsette i Norwegian i den nye rollen som konsernsjef. Det viktigste for oss i tiden fremover blir å øke lønnsomheten i lavpris-segmentet, og å tiltrekke oss nye og eksisterende kunder i alle de viktigste markedene våre. Norwegian er godt posisjonert i markedet etter den finansielle rekonstruksjonen av selskapet, og vi har en sterk merkevare, populære produkter og tjenester – og ikke minst et lag bestående av erfarne kolleger, klare for å kjempe om hver eneste kunde, sier den nye konsernsjefen i Norwegian.

Fakta om Jacob Schram

* Jacob Schram (født 1962) tiltrådte som konsernsjef for Norwegian i januar 2020. Han var konsernsjef i selskapet gjennom en krevende rekonstruksjonsprosess i 2020/2021, der selskapet blant annet søkte om konkursbeskyttelse i Irland.

* Schram har mastergrad i økonomi fra Copenhagen Business School.

* Har bakgrunn fra blant annet McKinsey og McDonalds før han i 1996 begynte i Statoil Detaljhandel.

* Han ledet børsnoteringen av Statoil Fuel & Retail i 2010. Da canadiske Couche-Tard kjøpte opp selskapet i 2012, gikk Schram inn i lederstillingen for det som ble Circle K Europe, en jobb han hadde til han sluttet i 2018.

* Han var også president i Hovedorganisasjonen Virke fra 2013 til 2017.

annonse

* Fra 2018 arbeidet han for McKinsey & Company.

* Schram har også skrevet boken «Essence of business».

Kilde: Norwegian/NTB

Fakta om Geir Karlsen

* Geir Karlsen (født 1965) ble konsernsjef i Norwegian 21. juni 2021.

* Han har vært finansdirektør i selskapet siden april 2018. Fra juli til desember 2019 var han fungerende konsernsjef i selskapet.

annonse

* Karlsen kom til Norwegian stillingen som Group CFO i det London-baserte shippingselskapet Navig8 Group, som har virksomhet over hele verden og er verdens største uavhengige skipspool-operatør.

* Han har også hatt CFO-stillinger i internasjonale selskaper som Golden Ocean Group og Songa Offshore.

* Geir Karlsen er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Kilde: Norwegian/NTB

Norwegian ser ikke for seg normal drift før i 2022

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon