Vidar Kleppe, nestleder Demokratene. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix.
annonse
annonse

Nestleder i Demokratene, Vidar Kleppe, krangler med Frp-politiker etter gigantisk pengelovnad.

Under koronapandemien har nordmenn slitt både økonomisk og psykisk. Flere har mistet jobben og små bedrifter sliter med å få endene til å møtes.

Det vil Vidar Kleppe gjøre noe med.

annonse

Penger

I et nytt innlegg på Facebook kommer han med lovnader han påstår han vil gjennomføre om han blir valgt inn på Stortinget til høsten.

– Ja, nå må regjering vise politisk handlekraft ved å gi alle nordmenn et koronafradrag på 100.000 kroner i selvangivelsen for 2020, skriver Kleppe før han fortsetter i sitt eget kommentarfelt:

annonse

– Ja, jeg mener oppriktig at etter 15 måneder, med inngripende koronarestriksjoner så fortjener nordmenn i Norge dette. Nå må det bli slutt på at Norge årlig helt uten “styring og kontroll” sender ut 100-vis av milliarder til land og regimer som hater Norge, men som elsker norske skattemilliarder. En ting er helt sikkert: Om jeg gjør comeback på stortinget etter valget den 13. september, da må stortinget og regjeringen stå tidlig opp og ligge seg seint: For jeg er klar fra dag en til å sette det norske folk og Norge først, i politikken. Stortings-globalistene må rett og slett skiftes ut. Nok er nok!

Kleppe legger til at han er «antiglobalist» og at han «alltid setter det norske folk og Norge først».

Skeptisk

Innlegget får skryt av mange. Men Frp-politiker Einar Roald Endresen er ikke imponert.

– Jeg kan heller ikke forstå hvorfor JEG skal ha dette «koronafradraget»… Jeg er offentlig ansatt og har ikke tapt en eneste krone på pandemien. Det finnes også en del folk i det private næringslivet som har TJENT på pandemien fordi nye behov har oppstått. Skal også disse få «koronafradrag»? Og jeg har fortsatt ikke fått svar på hva dette vil koste, og hvor Demokratene vil finne inndekningen, skriver han.

– FrP-Einar, da sier du nei til å oppføre dette som fradrag i din selvangivelse, svarer Kleppe før han avslutter med et stikk:

– Å det sier du FrP-Einar, som tenker stort og sier ja til: Acer, EØS, Schengen, Migrasjonsavtalen, og da har jeg ikke sagt eneste ord om at FrP, dessverre med sine ulike samferdselsminister årlig har satt ny Norgesrekord rekord i bompenger.

annonse

Einar Roald Endresen svarer følgende:

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

– Du har fortsatt ikke svart på mine spørsmål om hva dette tåpelige «koronafradraget» ditt vil koste, og hvor du vil hente inndekningen. I stedet prøver du deg på en velkjent «Kleppe-bløff» og tillegger meg meninger jeg ikke har. Feigt.
– Og du som har ambisjoner om å komme på Stortinget burde, som et minstekrav, vite forskjellen på hva som er gjøremålene til Regjeringen og Stortinget… Det er Stortingsflertallet som har satt norgesrekord i bompenger. Ikke samferdselsministeren og regjeringen.
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon