Asle Toje. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Asle Toje er ikke imponert over norske myndigheters strenge coronaregime.

– Nå bare plager de oss. Jeg er vaksinert. Jeg tok PCR-test 24 timer før jeg reiste ut for to dager siden. Jeg tok PCR—test i går i Slovakia, som er et såkalt gult land dvs ingen karantene. Nå har jeg vært på Gardermoen i to timer i en endeløs, ydmykende kø for å ta enda en PCR-test, skrev han på Facebook forrige torsdag.

Innlegget har fått over 500 reaksjoner og om lag 100 kommentarer.

annonse

Toje skriver at han ble avkrevd «bevis» på at han hadde vært på jobbreise til et land der det nesten ikke finnes smitte (ifølge folkehelsa). Hvorfor gjør de dette? spør han og viser til at det i Østerrike og Slovakia var nok å vise test og pass. Men ikke i Norge.

– Her i Norge skal folk ubeleiliges så mye at de holder seg hjemme. Men hva med oss som ikke jobber i det offentlige og reiser i jobben?

– Dette har gått for langt. Smittevern er en ting, dette er noe annet, dette er plaging. Dette er hva som skjer når politiske myndigheter abdiserer. Ingen, overhodet ingen representerer vanlige mennesker i møte med et system i autoritær rus. Jeg vet ikke eksakt hvor mange som ligger på intensiven med Corona i Norge, men tallet er under ti. Andre land har et helsevesen. I Norge har helsevesenet et land, utblåser Toje.

annonse

– Vi trenger mer motstanskraft i det norske folk

Og han er ikke alene om sin frustrasjon.

– Jeg gikk akkurat gjennom det samme. Jeg måtte ha et brev fra EU parlamentet for å slippe Korona-hotell. Ellers en test i Norge før utreise, i utlandet før innreise, en til på Gardermoen, og så en til etter en uke i hjemme-karantene. Dugnadsånden begynner å falle, skriver Glenn Diesen.

– Dette er absurd, skriver en annen.

– Helt enig. Norske myndigheter driver barnehage og liker det, og slipper i tillegg unna med det for folk flest er enten litt redde eller gir blaffen. Vi trenger litt mere motstandskraft og viljestyrke i det norske folk, skriver en tredje.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon