- Resett - https://resett.no -

Norge øker støtten til utdanning i lavinntektsland

NTB melder at regjeringen gir 3,7 milliarder kroner til Det globale partnerskapet for utdanning (GPE).

– Å sikre barn utdanning er det beste våpenet vi har i kampen mot fattigdom, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) i en pressemelding [1].

Pengene blir fordelt over en femårsperiode, noe som tilsvarer 740 millioner kroner hvert år. Dette er en økning på 50 millioner kroner per år enn i den forrige perioden, fra 2018 til 2020.

Målet er å gi 88 millioner flere barn, inkludert 46 millioner jenter, skolegang. I tillegg ønsker regjeringen at 175 millioner barn får grunnleggende leseferdigheter.

annonse

Forventet mer

Redd Barna sier de er glade for økningen, men også at de hadde ønsket mer.

– Som global leder på utdanning, hadde vi forventet en større økning fra Norge. Dette hadde også sendt et viktig signal til andre land om å investere mer i utdanning i en ekstraordinær tid, sier Nina Langslet, leder for politikk og samfunn i Redd Barna.

annonse

Redd Barna ba regjeringen om å gi 4,75 milliarder kroner til GPE.

– Med en ekstra milliard kunne over en million flere barn fått utdanning, vi kunne reddet tusenvis av jenter fra barneekteskap og løftet tusenvis av barn ut av fattigdom, sier Langslet.

85 prosent av GPEs midler gikk til Afrika sør for Sahara og 60 prosent til land i krig og konflikt i 2019.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474