Oslo 2019901. Under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga - Rosenborg på Intility Arena Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Ifølge NTB er boikottspørsmålet er avklart, men Qatar-debatten er langt fra over. Norsk Supporterallianse vil kritisk følge med på hva NFF gjør framover.

Søndag ble det klart at norsk fotball ikke vil boikotte Qatar-VM. På tinget ble Norges Fotballforbund forpliktet til å legge press på Qatar gjennom dialog og strengere krav. Avstemningen viste 368-121 i favør boikottmotstandere.

Nestleder Espen Viken i Norsk Supporterallianse er tydelig på at de kommer til å følge opp NFFs forpliktelser i tiden fram mot mesterskapet på tampen av 2022.

annonse

– Vi kommer til å være på NFF som en igle. NFF har påtatt seg en stor rolle nå, og en av våre viktigste oppgaver blir å følge opp at dette blir overholdt, sier Viken til NTB.

En skuffet supporterallianse vil fortsette debatten rundt det omstridte fotballmesterskapet. Viken, som også er styreleder i Kjernen (Rosenborgs supporterklubb), erkjenner at det kan komme ulike markeringer.

– Det vil overraske meg hvis det ikke blir noen markeringer, sier han.

annonse

Norges Fotballforbund har forpliktet seg til en rekke tiltak med mål om bedre kår for gjestearbeidere og menneskerettigheter i Qatar. NFF må blant annet kritisere Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) offentlig.

Fotballtinget vedtok videre at forbundet må søke støtte blant nordiske og europeiske land i arbeidet opp mot Fifa og Qatar.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon