- Resett - https://resett.no -

Karin Andersen mener flyktningpolitikken er et kappløp mot bunnen: – Helt for jævlig der de kommer fra

– Hvis man velger en livsfarlig reise med menneskesmuglere over farlig farvann, da er situasjonen der en kommer fra helt for jævlig, for å si det mildt.

Det mener SV-politiker Karin Andersen.

Migranter fra Afrika har over flere år kommet ulovlig inn til Ceuta. Foto: Antonio SEMPERE / AFP

– Med så lave ankomster til Norge, et stort ønske om å hjelpe fra flere kommuner, god kapasitet og kompetanse, ligger alt til rette for at Norge bør kunne bidra til å avlaste overbelastede land og ta imot flere flyktninger fra både Hellas og Bosnia, samt flere kvoteflyktninger. Vi kan gjøre så mye mer, skriver Andersen i Dagbladet [1], og legger til at SV er i front:

annonse

– SV mener det er særlig tre prinsipper som må ligge til grunn for Norges arbeid med en europeisk flyktningpolitikk: at Norge må arbeide for å få til en mer solidarisk ansvarsfordeling mellom land i Europa, og at Norge tar sitt ansvar ved å ta imot flere. For det andre: Aldri mer Moria. Det må bli en slutt på de katastrofale teltleirene, og vi kan ikke akseptere forslag om økt bruk av internering i store, lukkede leire. Til slutt må vi sikre at alle de som søker asyl, får prøvd saken sin på en ordentlig måte.

Les også: Karin Andersen: Norge bør tilby helsetjenester til papirløse migranter [2]

annonse

Andersen sier at Regjeringen har hentet 51 migranter. Hun mener dette er altfor få, og at Norge kan bidra med så mye mer. Dette gjelder også asylsøkere, hun skriver at vi har god kapasitet og kompetanse, så alt ligger til rette for at Norge bør kunne bidra til å avlaste overbelastede land og ta imot flere flyktninger. Vi kan gjøre så mye mer.

– I Norge har vi de siste åra, mot SVs stemmer, fjernet blant annet rimelighetsvilkåret i internfluktvurderingen i beskyttelsessaker og kravet om tilgang til asylprosedyre for å returnere til trygt tredjeland. Og det er vedtatt innstramminger for hvem som skal anses som flyktninger. I tillegg kommer innstramminger i muligheten for familiegjenforening. Alle innstrammingene gjør at det blir vanskeligere og vanskeligere å komme igjennom nåløyet, sier hun, og beskriver en vanskelig situasjon:

– Men det forhindrer ikke mennesker å reise på flukt. Det sier alt om situasjonen de som flykter lever under. Når du heller velger en livsfarlig reise med menneskesmuglere over farlig farvann, er situasjonen der du kommer fra helt for jævlig, for å si det mildt.

Høyrepolitiker om SVs flyktningpolitikk: De fører en følelsesstyrt debatt om å kjøpe seg god samvittighet [3]

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474