Skjermbilde TA
annonse
annonse

Telemark Arbeiderblad er overrasket. Demokratene slår Norges eldste parti Venstre på en ny meningsmåling for fylket.

«Demokratene 2,1 prosent. Venstre 1,4 prosent. Miljøpartiet de grønne 2,2 prosent,» skriver TA.

Demokratene er plassert under gruppen Andre, som har fått 4,9 prosent i målingen, som er gjort av Sentio og er tatt opp fra 9-11 juni.

annonse

Demokratene får i denne gruppen 2,1 prosent mens Industri og næringspartiet får 0,7 prosent, Partiet de kristne får 0,7 prosent, mens partiene Pensjonistpartiet, Sentrum, Liberalistene og Bypartiet, som ikke stiller til valg, får 0,3 prosent.

TA skriver at de «for første gang» har registrert at et av partiene som ikke er blant de mest etablerte nå er større enn landets eldste parti, Venstre.

Henning Yven fra Porsgrunn er leder for Demokratene i Vestfold og Telemark. Han er fornøyd med det resultatet partiet har fått.

annonse

– Dette er jo hyggelig, det er jo ikke så ofte vi får oppmerksomhet, som et relativt nystartet parti i Telemark, sier Henning Yven.

TA beskriver Demokratene som et parti «godt ut på høyresiden» med et «nasjonalistisk grunnsyn».

AP er størst på målingen med 30,9 prosent. Sp ligger på 17,9 prosent og Høyre får 17 prosent.

Meningsmålingen gir også Frp og Bård Hoksrud et stortingsmandat med en oppslutning på 10,4 prosent. Men partiet er nærmest av partiene til å miste et mandat fra Telemark. Det er Arbeiderpartiet som er nærmest til å kapre dette, skriver TA.

Kilder forteller Resett at de nettopp er bekymret for at Demokratene skal ta velgere fra Frp som kan vippe dem under mandatgrensen i fylker der det er knapt.

Demokratenes nye program: – Ortodokse og ekstreme muslimer bør utvises (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon