Foto: REUTERS/Toby Melville TM/MD
annonse
annonse

Benytter seg av smutthull i lovverket.

Den britiske rikskringkasteren BBC har forbudt mennesker av europeisk herkomst fra å søke på en traineestilling i Glasgow i Skottland.

Stillingen er annonsert hos Creative Access, et selskap som ønsker øke minoriteters representasjon den britiske medie- og kultursektoren. BBCs forskningsenhet i Glasgow søker en person til et ettårs betalt traineeprogram som produksjonsassistent.

annonse

Det fremgår av Creative Access-annonsen at stillingen kun er åpen for «svarte, asiatiske og etnisk mangfoldige kandidater». Dette rapporterer Daily Mail.

Joe Ventre fra Taxpayers’ Alliance reagerer på annonsen.

– BBC-sjefene bør ikke støtte rasebasert rekruttering med skattebetalernes penger. Å ha denne tilnærmelsen undergraver tilliten i selskapet og deres bruk av lisenspenger ytterligere, sier han til avisen.

annonse

Selv om såkalt positiv diskriminering er ulovlig i Storbritannia siden 2010, finnes det et smutthull for «positiv aksjon», som kan brukes for diskriminering basert på kjønn og etnisitet når man skal rekruttere til trainee- og internships.

– Inkluderende organisasjon

Det er ikke første gang den britiske statskanalen går ut med en ekskluderende stillingsannonse. Det samme ble også gjort tilbake i 2016, da man søkte etter personer til fire stillinger i BBC, kun for «svarte, asiatiske og ikke-hvite etniske minoriteter».

– BBC er en åpen og inkluderende organisasjon som er forpliktet til å representere og reflektere vårt publikum, sier en talsperson for kanalen i en uttalelse.

I februar kunngjorde statskanalen sin Diversity and Inclusion Plan for perioden frem til 2023, der representasjonsmålene man ønsker å oppnå er konkretisert. Kanalen har satt seg som mål å ha 50 prosent kvinnelige ansatte, 20 prosent svarte og andre minoritetsetniske ansatte, og tolv prosent ansatte med funksjonshemmelser.

– Planen vil sikre en moderne, progressiv og åpen organisasjon der vår stab har støtte til å lever enestående kreativt arbeid og der bakgrunn ikke er en barriere, sa BBCs generaldirektør Tim Davie i forbindelse med lansering av planen.

Svart Tory-politiker tar et oppgjør med læren om «hvite privilegier»: – Regjeringen står utvetydig imot kritisk raseteori

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon