Rasmus Hansson. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Rasmus Hansson fra MDG tror at Rødt kommer til å svikte en potensiell rødgrønn regjering.

Lan Marie Berg. Foto: Terje Pedersen / NTB

Han mener det er sannsynlig at det kommer en budsjettsprekk på det han kaller klimabomben E39, og at opposisjonen kommer til å stille mistillitsforslag. Det vil ikke MDG støtte.

– Rødt, derimot, kommer til å støtte Frps mistillitsforslag, og felle den rødgrønne regjeringen hvis den stiller kabinettsspørsmål. Samme for oss hva som skjer etterpå, det er ikke vårt ansvar, vil Rødt si. Det viktige er å skape maksimal baluba ut av en uklar diskusjon om akkurat når det burde vært informert, skriver Hansson i Dagsavisen, og referer til en nylig erfaring:

annonse

– Dette er jo ikke en vilt urimelig anklage. Det er nøyaktig det Rødt gjorde i Oslo bystyre. Det er dermed rimelig å anta at vi nå har fått se hvordan det partiet har tenkt å bruke makten de eventuelt får, i praktisk politikk.

Les også: MDG-Hansson til Rotevatn – Gå av!

Han skriver at MDG hadde ambisiøse mål i Oslo. De våget å bygge sykkelstier uten frykt for å dulte borti den parkerte bilen til Fabian Stang, skøyer han. Dette prosjektet mener han Rødt har ødelagt.

annonse

– Partiets uten sammenligning største politiske innsats i Oslo bystyre, har vært å hjelpe Frp og Høyre i å lage faenskap for de rødgrønne i innspurten til valgkampen. Det er jo ingen tvil om at dette var høyresidens hensikt. De misunner Oslos rødgrønne miljøprosjekt så intenst at de lenge har gjort alt for å kviste prosjektets mest kjente symbol, miljøbyråd Berg.

– Dagsorden var at miljøbyråd Berg skulle informert tidligere om budsjettsprekken i vannforsyningsprosjektet. Ja det kunne hun gjort, som hun for lengst har sagt selv. Og da ville bystyret fått mer usikker info som det ville vært vanskeligere å gjøre noe vettugt med. Berg ventet til hun kunne gi bystyret sikker info.

Les også: Uten selvinnsikt og livserfaring burde man ikke være byråd

Rasmus Hansson lover at MDG ikke kommer til å krype opp i fanget på Frp med en opportunistisk prosedyresak for spenne bein på god politikk.

MDG-politikere beskylder opposisjonspartiene i Oslo for «mugne, patriarkalske fordommer» – får refs fra Rødt

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon