Kim Yo Jong, søsteren til Nords-Koreas statsleder Kim Jong-un, har avvist tanken om nye samtaler med USA og får støtte av utenriksminister Ri Son Gwon. Foto: AP / NTB
annonse

Nord-Koreas utenriksminister utelukker videre samtaler med amerikanerne. De mener at dialogen med USA fører ingensteds hen.

Konklusjonen kommer etter at Sung Kim, som er USAs spesialutsending med ansvar for forhandlinger med Nord-Korea, besøkte den sørkoreanske hovedstaden Seoul som en del av en plan for å få i gang en diplomatisk dialog med Nord-Korea.

De amerikanske forhåpningene ble først skutt ned av Kim Yo Jong, den innflytelsesrike søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong un. Hun slo fast at USA har feilaktige forventninger om en ny dialog.

annonse

Nord-Koreas utenriksminister Ri Son Gwon stilte seg onsdag bak den raske avvisningen fra Kim, i tillegg til beskrivelsen av de amerikanske forventningene som forhastede og urealistiske.

– Vi vurderer ikke engang muligheten for noen kontakt med USA, og hvis den skulle komme, fører den oss ingen steder og opptar bare verdifull tid, sa utenriksministeren, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Biden-administrasjonen skal ha lagt seg på en pragmatisk kurs overfor Nord-Korea.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse