– Politiet har vært budsjettvinner hvert eneste år, og da må vi forvente at de også håndterer økonomisk kriminalitet på en bedre måte enn de har gjort de siste årene, sier justisminister Monica Mæland (H). Foto: Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

Justisminister Monica Mæland (H) er ikke nådig i dommen over politiets evne til å inndra penger fra kriminelle.

De ti siste årene har domstolene besluttet å inndra nær 2,7 milliarder kroner i straffesaker, men kun 793 millioner kroner er innbetalt, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg er ikke fornøyd. Vi har sendt tydelige signaler og fulgt opp med midler til politiet for å håndtere også denne kriminaliteten, og jeg forventer nå en plan fra Politidirektoratet og Riksadvokaten på hvordan de skal håndtere dette framover, sier Mæland.

annonse
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Hun mener politiets sutring om mangel på ressurser ikke er god nok forklaring.

– Politiet har vært budsjettvinner hvert eneste år, og da må vi forvente at de også håndterer økonomisk kriminalitet på en bedre måte enn de har gjort de siste årene. Det skal aldri lønne seg å være kriminell, sier hun.

Politidirektoratet viser imidlertid til en «kraftig økning innen de mest alvorlige og arbeidskrevende sakene», uten at de går nærmere inn på hva det er snakk om.

annonse

– Dette gjelder på tvers av ulike kriminalitetsområder, og vi må erkjenne at resultatene innen økonomisk kriminalitet ikke har vært tilfredsstillende, skriver avdelingsdirektør Bjørn Vandvik i Politidirektoratet i en epost til DN.

Hvorfor offentliggjør Politidirektoratet at politiet igjen skal være ubevæpnet?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon