Generalsekretær Begard Reza i organisasjonen Salam, som er Norges første og eneste lhbt-organisasjon for personer med muslimsk bakgrunn. Foto: Tore Meek / NTB
annonse
annonse

Begard Reza trekker seg fra Ytringsfrihetskommisjonen, som hun mener har invitert inn rasister og hatpredikanter.

Det skriver Reza i et åpent brev i VG onsdag, samme dag som kommisjonen arrangerte innspillsmøte for kunstnere med den kjente kritikeren «Sløseriombudsmannen» Are Søberg, noe hun også stiller seg sterkt kritisk til.

– Jeg opplever det vanskelig å gå ut av en regjeringsoppnevnt kommisjon. Men jeg ser nå at det er umulig å fortsette. Jeg kan ikke lenger være et alibi for en politisert kommisjon, skriver hun.

annonse

På flere punkter skriver hun at hun opplever at kommisjonens arbeid bryter med mandatet og at den ikke følger Grunnlovens paragraf 100, som skal ivareta ytringsfriheten i det norske samfunnet.

Hun hevder at kommisjonen har definert minoriteters «bekymringer og motstand» som identitetspolitikk, mens «høyrepopulistiske narrativer» angivelig blir ansett som noe nøytralt og objektivt.

Avviser kritikken

annonse

Lederen av kommisjonen, Kjersti Løken Stavrum, sier til NTB at hun ikke kjenner seg igjen i det bildet som Reza tegner i sitt innlegg. Videre beklager hun seg over at kritikken som kommer frem i innlegget i VG, ikke har vært rettet internt i kommisjonen.

– Begard Reza har vært lite til stede i kommisjonens arbeid. Det synes jeg er synd fordi hun var jo oppnevnt for å bringe inn sitt perspektiv, og jeg anser henne for å være sterk og klar nok til å ha kunnet påpekt dette, sier Løken Stavrum.

Hun påpeker dessuten at Ytringsfrihetskommisjonen har gjort forsøk på å hente inn personer som Reza har foreslått til å delta i innspillsmøter, men at disse ikke har svart på henvendelser.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon