Sylvi Listhaug sammen med sin tidlgiere rådgiver Espen Teigen da han fortsatt jobbet for henne i 2018. Foto: NTB Scanpix
Sylvi Listhaug og Espen Teigen. Foto: NTB Scanpix
annonse
annonse

De mener Sylvi Listhaug spekulerer i fremmedfrykt ved å snakke om importsmitte i innvandrermiljøer.

Nettstedet Dagsavisen.no logo.

– Å peke på enkeltgrupper fører ikke noe godt med seg, det skaper splid, mistenksomhet og kan bidra til mer stigmatisering og rasisme. Det er vi redd Listhaug skjønner godt, skriver Dagsavisen.

De skriver at når viruset begynner å komme under kontroll, stiger Fremskrittspartiet fram fra skyggene og krever oppvask etter høy importsmitte i innvandrermiljøer.

annonse

– Partileder Sylvi Listhaug er særlig opprørt over pakistanere som har reist hjem, og hevder «en ganske stor del av befolkningen enten lever på siden av samfunnet eller ikke bryr seg om reglene».

Les også: Berglund Steen vil forby «innvandrersmitte» – Har nylig utgitt bok om mennesker på flukt

Dagsavisen mener dette er like forutsigbart som det er trist.

annonse

– Nå spør Listhaug om ikke manglende integrering utgjør en fare for beredskapen i Norge. Underforstått, setter oss andre gode nordmenn i fare. Listhaug peker på somaliere og pakistanere som problemgrupper som har vært overrepresentert i koronastatistikken. Hun vil granske, ha en offentlig kommisjon.

Les også: – Et «før og etter» Facebook-posten til Sylvi Listhaug (+)

Dagsavisen sier at Frp famler fortsatt og er langt fra det nivået de ønsker. De sliter i motvind, og Listhaug har ikke gjort underverker. Da åpner spinndoktor Espen Teigen skuffen for Plan B, som er å spille innvandrerkortet og spekulere i nordmenns fremmedfrykt.

– Ja, enkelte miljøer er overrepresentert i smitte- og pasientstatistikken. Det må vi ta på alvor, sier Dagsavisen, men hevder samtidig at det Listhaug sier er historieforfalskning, og at hun vrir på sannheten for å skape en politisk salgbar problemstilling.

Listhaug vil at kommisjon skal se på koronasmitten blant innvandrere

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon