Fire personer ble skadd i en eksplosjon i bygget til Returkraft på Langemyr i Kristiansand torsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
annonse
annonse

En tømmebil eksploderte i bygget til Returkraft på Langemyr i Kristiansand. Syv personer er skadd, flere av dem alvorlig.

NTB melder at brannvesenet har kontroll på brannen og at de skadde er fraktet til Sørlandet sykehus i Kristiansand.

– Etter eksplosjonen begynte det å brenne i en bunkers som er der hvor man tømmer. Anlegget skal nå stenges ned, sier økonomisjef Lars Erik Harv i Returkraft til VG.

annonse

Politiet opplyser at mellom 20 og 30 personer er evakuert fra bygget. De aller fleste kom seg ut på egenhånd.

Agderposten skriver at deler av en vegg er borte etter eksplosjonen, og at det stiger sort røyk opp fra bygget som kan ses mange kilometer unna.

Ifølge politiet skal det ikke være fare for omkringliggende bygg, men de ber naboer lukke vinduer på grunn av røyken.

annonse

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 10. En drøy time senere ble det opplyst at brannvesenet i Kristiansand hadde startet slukningsarbeidet, med bistand av en brannbil fra Avinor Kjevik.

Returkraft sier til NRK at brannen oppstod i normalt husholdningsavfall som blir gjort om til strøm og varmeenergi. Det er kun ett år siden det sist brant i bygget, i en bunker som sorterer søppel.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon