Arild Hermstad. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse

Fungerende MDG-leder Arild Hermstad sammenligner Trygve Slagsvold Vedum med Donald Trump.

Torsdag avholdt MDG-ledelsen pressetreff i Oslo sentrum. Fra talerstolen fyrte Hermstad løs mot Sp og partileder Trygve Slagsvold Vedum.

– For hva driver Sp’s statsministerkandidat med? Jo på sin egen vegg påstår han at MDG vil forby alle former for biler i byene. Det er blank løgn. Trygve Slagsvold Vedum er altså en løgner og en populist uten noen plan for Norge. Det er på tide at folk, over hele Norge, ser hva som skjuler seg bak masken, sa Hermstad.

annonse

Overfor Dagbladet utdyper Hermstad sitt synspunkt.

– Jeg mener påstanden om at vi vil forby alle former for biler i byene, er en blank løgn. Det synes jeg ikke en statsministerkandidat kan holde på med. Det mener jeg er så drøyt.

– Trump-stil

annonse

MDG-toppen mener at Vedum bevisst feilinformerer og sprer løgner.

– Han må vurdere selv om han synes det er greit som statsministerkandidat å stå der og holde på i ren Trump-stil, og fortelle løgner til de som følger ham på Facebook. Det er et ekstremt dårlig utgangspunkt hvis han ønsker å bli statsminister i Norge, slår Hermstad fast.

Saken har sin bakgrunn i at MDGs Hulda Holtvedt har slått fast at elbilene er de neste som må ut av norske bysentrum. Holtvedt ble spurt av ABC Nyheter om kampen stopper ved at bensinbiler byttes ut med et elbiler. Hun svarte da «nei, ikke i byene».

Vedum kaller MDG ekstreme: – Livet er ikke bare for dem mellom 20 og 30

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse