Lars Haltbrekken (SV). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Dette kan bli virkelighet om SV får det som de vil i regjering.

Kari Elisabeth Kaski. Foto: Berit Roald / NTB

– I altfor mange år har oljeselskapene fått holde sin klamme hånd over Olje- og energidepartementet, sier Lars Haltbrekken til Klassekampen. Han er SVs energipolitiske talsperson og han fronter forslaget sammen med SV-nestleder Kari Elisabeth Kaski.

SVs plan er at olje skal bort og at det nye departement skal ha ansvar for grønn energi og omstilling.

annonse

Les også: Haltbrekken fra SV: Det haster å avslutte all oljeletevirksomhet

– Vi vil skape et nytt og framtidsrettet departement som skal løse de store utfordringene vi står foran, sier Haltbrekken.

Les også: SV-politiker Lars Haltbrekken liker ikke voksne som gir klimaansvaret til ungdom

annonse

Kaski sier at skal vi klare en grønn omstilling der vi bygger opp nye næringer, må vi innse at fornybar energi og olje er grunnleggende forskjellige ting.

– Altfor lenge har bukken fått passe havresekken, og det har virket som om Equinor har fått styre Olje- og energidepartementet, sier Haltbrekken, og legger til:

Goliat-feltet utenfor Hammerfest. Oljen produseres om bord og sendes med tankere til Europa. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB

– Vi skal ikke dele ut noen flere letekonsesjoner. Dette dreier seg om å sørge for en forsvarlig avvikling av oljeindustrien.

Han sier videre at dette dreier seg om å bygge det nye Norge der vi skaper nye arbeidsplasser og sikrer framtiden verdiskaping.

Haltbrekken: – Equinor har tenkt å fyre opp under klimabålet

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon