- Resett - https://resett.no -

SV vil erstatte Olje- og energidepartementet med et Klima- og energidepartement

Dette kan bli virkelighet om SV får det som de vil i regjering.

Kari Elisabeth Kaski. Foto: Berit Roald / NTB

– I altfor mange år har oljeselskapene fått holde sin klamme hånd over Olje- og energidepartementet, sier Lars Haltbrekken til Klassekampen [1]. Han er SVs energipolitiske talsperson og han fronter forslaget sammen med SV-nestleder Kari Elisabeth Kaski.

SVs plan er at olje skal bort og at det nye departement skal ha ansvar for grønn energi og omstilling.

annonse

Les også: Haltbrekken fra SV: Det haster å avslutte all oljeletevirksomhet [2]

– Vi vil skape et nytt og framtidsrettet departement som skal løse de store utfordringene vi står foran, sier Haltbrekken.

Les også: SV-politiker Lars Haltbrekken liker ikke voksne som gir klimaansvaret til ungdom [3]

annonse

Kaski sier at skal vi klare en grønn omstilling der vi bygger opp nye næringer, må vi innse at fornybar energi og olje er grunnleggende forskjellige ting.

– Altfor lenge har bukken fått passe havresekken, og det har virket som om Equinor har fått styre Olje- og energidepartementet, sier Haltbrekken, og legger til:

Goliat-feltet utenfor Hammerfest. Oljen produseres om bord og sendes med tankere til Europa. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB

– Vi skal ikke dele ut noen flere letekonsesjoner. Dette dreier seg om å sørge for en forsvarlig avvikling av oljeindustrien.

Han sier videre at dette dreier seg om å bygge det nye Norge der vi skaper nye arbeidsplasser og sikrer framtiden verdiskaping.

Haltbrekken: – Equinor har tenkt å fyre opp under klimabålet [4]

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474