Jens Kihl. Wikipedia.
annonse
annonse

Politisk kommentator i Bergens Tidende, Jens Kihl, går til angrep på personer som har ytret seg kritisk til Pride.

Det ble rabalder da Åge Hareide uttalte at Pride-politikk ikke hører hjemme i fotballen.

– Man bør holde idretten og fotballen helt fri for politikk og andre propagandasaker, som Pride er. Pride er på mange måter en propaganda for at folk skal være glad i hverandre. Det er okei, men ikke bruk idretten til det, sa RBK-sjefen.

annonse

Hareide fikk flere journalister og politikere på nakken, og valgte til slutt å beklage uttalelsen etter press.

En av de som var med på å presse Hareide til en beklagelse var politisk kommentator for Bergens Tidende, Jens Kihl, som hevdet RBK-treneren kom med hatefulle ytringer.

«Vi må forvente eit klart svar frå Rosenborg på om dei stiller seg bak hatpratet til Åge Hareide, på same måte som KrF snart må svare på om dei står bak sin toppkandidat Truls Olufsen-Mehus og hans konspirasjonsteoriar om pride», skrev Kihl.

annonse

– Hvite hetro menn

BT-kommentatorens henvisning til Olufsen-Mehus kommer etter at KrF-politikeren fikk trykket et meningsinnlegg i VG der han ytret seg kritisk mot Pride i kommentaren «Pride kritiserer samfunnet, men ingen får kritisere Pride?».

Kihl ønsker svar fra KrF om de står bak sin egen politiker, noe som kan bli ansett som et politisk press fra avis-kommentatoren.

Kihl gikk deretter ut mot «hvite, hetro menn».

«No kjem kvite, hetero menn og belærer meg om at dette ikkje er hatprat. Dei vil reservere ordet til den juridiske versjonen. Vi må visst snakke med innstemme og slutte med hard språkbruk. Men det er ikkje dei som kjenner sånne ord som ein knyttneve i magen. Fy faen, eg er så lei», la han til i sitt Twitter-innlegg.


Illsint NRK-ansatt

Men det er ikke bare Kihl som har presset de som ikke mener Pride og fotball bør blandes.

annonse

En av de som gikk lengst i sin kritikk var NRKs egen sportskommentator Jan Petter Saltvedt. Han hevdet at Hareide «setter pris på regimene i Kina og Russland» fordi han ikke ønsker å blande Pride og fotball.

– Dette er ikke politikk. Det er respekt for menneskeverd. Hvis ikke idretten kan være en plass der vi kan uttrykke slike ting, får han alene prøve å rette opp forholdet til regimer han åpenbart setter pris på, som Kina og Russland, sa Saltvedt.

Åge Hareide beklaget sin egen Pride-kommentar timer etter at han fikk media i mot seg torsdag. KrF-politiker Truls Olufsen-Mehus har ikke beklaget sitt meningsinnlegg i VG.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon