Geir Karlsen (t.v.) og Jacob Schram har fredag mottatt store bonusutbetalinger. Foto: Terje Bendiksby / NTB
annonse
annonse

Styreleder Svein Harald Øygard i Norwegian opplyste fredag at de omstridte bonusene til toppsjefene Jacob Schram og Geir Karlsen ble utbetalt fredag.

– Første del av bonusene ble utbetalt 25. juni 2021, og den øvrige delen vil ventelig bli utbetalt i juli 2021, alt etter utløpet av låneavtalen hvor disse forholdene var regulert, skriver Norwegians styreleder Svein Harald Øygard i en sms til NTB.

E24 skrev nylig at det i mai ble besluttet og utbetalt bonuser til Norwegians avgåtte konsernsjef Jacob Schram, og den nye konsernsjefen Geir Karlsen, som tidligere var finansdirektør.

annonse

De to skulle få 11 millioner kroner hver. I tillegg fikk de andre konserndirektørene i selskapet 8 millioner kroner i bonus – i alt 30 millioner kroner. Bonusene kommer i tillegg til øvrige bonuser og ble besluttet av det forrige styret.

Kriserammet

Kriserammede Norwegian har den siste tiden vært under rekonstruksjon.

annonse

– Uten en gjennomført rekonstruksjon, som inkluderte innhenting av privat kapital, ville ingen bonus ha blitt utbetalt. Alt dette var først klart nå, skriver han.

Men næringsminister Iselin Nybø (V) nedla i fjor forbud mot bonusutbetalinger i Norwegian for at regjeringen skulle innvilge selskapet et statsgarantert lån. Denne fristen utløp ifølge regjeringen 26. mai i år.

Ba om redegjørelse

Næringsministeren, ved Næringsdepartementets juridiske rådgiver, advokatfirmaet Wiersholm, sendte torsdag et brev til Norwegians styre der hun blant annet krevde å få svar på når bonusene ble utbetalt.

– Vi har mottatt brevet fra Næringsdepartementet, og brevet vil bli besvart så snart som mulig, skriver Øygard til NTB.

– En nærmere redegjørelse vil bli gitt i vårt svar på brevet fra Næringsdepartementets rådgiver, skriver han.

Reagerer

Næringsminister Iselin Nybø reagerer på at Norwegian, som har måttet få kriselån fra staten for å overleve, nå utbetaler millionbonuser til topplederne.

annonse

– Det viser dårlig skjønn å betale ut store bonuser i situasjonen Norwegian har vært i, og det er klart at jeg undrer meg over vurderingen til det forrige styret, sier næringsministeren i en e-post til NTB.

 

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon