- Resett - https://resett.no -

Trekker seg som lokallagsleder: – Uforenlig for meg å være homofil og Frp-leder

Det er Asker Frp som nå må finne en ny leder etter at Roar Wesche Juul trekker seg.

– Jeg kan ikke være leder i et parti som kommer med grove beskyldninger og svært negative kommentarer mot LBHT-miljøet, sier Roar Wesche Juul (53) til Budstikka [1].

Han sto frem som homofil da han var 20 år. Han sier han aldri har hatt problemer med det i Frp. Før nå. I lukkede Facebook-grupper for Frp-medlemmer mener han det er både trakassering og hat mot LBHT-miljøet.

annonse

– Når politikere i partiet bruker disse kommentarfeltene til å gi karakteristikker som ikke hører hjemme noe sted av en gruppe mennesker, så kan ikke jeg lenger stå inne for å fronte Frp i den kommende valgkampen, sier Juul.

Den avgåtte Frp-lederen har tatt opp problemet, både innad i Asker og med partiet nasjonalt.

– Det ender alltid opp med bortforklaringer. Ytringsfriheten trekkes frem og det sies at alle står fritt til å mene det de vil. Men jeg savner et internt oppgjør mot disse holdningene, sier han.

annonse

– Jeg har tenkt på dette i tre måneder, planen var å holde ut til etter valget. Men nå er dette så alvorlig at jeg ikke kan stå for holdningene som kommer frem.

Han fester heller ikke lit til at Sylvi Listhaug kommer til å gjøre noe med problemet.

Juul sier han fortsetter å være medlem i Frp og at han nok også kommer til å stemme på partiet til høsten. Men valgkamp blir det ikke på ham.

Facebook [2] skriver Juul følgende:

– Takk for laget mange flotte venner i FrP. Dette koster meg dyrt! Jeg har jobbet for liberale rettigheter for lhbt mennesker siden jeg 24 år gammel. Jeg kan ikke ta denne kampen i et politisk parti. Vi lever i 2021, vi har andre saker å fokusere på.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474