annonse
annonse

Tryg Forsikring anslår en økning på 10 prosent fra i fjor.

Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB

– I år er det tusenvis av nye båter på sjøen, og mange ferske båteiere. Tallene hittil gir grunn til å frykte en sommer med rekordmange båtskader, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring i en pressemelding.

Les også: Les dette før du kjører båt i ruset tilstand

annonse

Virusutbruddet og påfølgende Norges-ferie resulterte i fjor til et rekordsalg av fritidsbåter, hele 10.000 nye båter ble sjøsatt i i fjor. Salget har også vært høyt i år, og nå er det mer enn en million fritidsbåter i Norge, skriver NTB.

– Selv om utenlandsferie nå er mulig, tyder mye på at svært mange vil ha norgesferie i år også, ikke minst båteiere. Med flere fritidsbåter på sjøen øker risikoen for ulykker. Det som likevel bekymrer mest, er båtbranner. Der vi ser en dramatisk økning i antallet hittil i år på nær 50 prosent, sier Brandeggen.

– Som båtfører bør du sjekke at alt elektrisk er i god stand, at drivstoff- og gassanlegg er uten lekkasjer, og at slukkingsutstyr virker.

Flere båter på sjøen i sommer – travelt for redningsskøytene

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon