Ungarns statsminister Viktor Orbán var lørdag i Ljubljana for å feire Slovenias uavhengighetsdag. Samme dag rykket han en annonse inn i Jyllands-Posten med kritikk av EU. Foto: AP / NTB.
annonse
annonse

Ifølge NTB, foreslår Ungarns statsminister, Viktor Orbán, endringer i EU i en annonse som stod på trykk i Jyllands-Posten lørdag.

Det skal ikke bygges en «superstat» i Brussel som ingen har gitt myndighet til, og Ungarn sier nei til det europeiske «imperium», er første punkt i annonsen.

Annonsen er trykket på vegne av den ungarske regjeringen og signert av Orbán.

annonse

Den består av sju forslag til framtiden i EU, som blant annet går ut på mer selvbestemmelse for medlemslandene, beskyttelse av de europeiske borgerne og innlemmelse av Serbia i EU.

Annonsen dukker opp under en periode hvor Ungarns regjering og Orbán har høstet mye kritikk internasjonalt.

Det er særlig etter toppmøtet i Brussel torsdag og fredag at kritikken har haglet fra en rekke land, blant dem Danmark, for Ungarns holdning til homofile og en ny lov som anses som undertrykkende.

annonse

Orbán er i gang med valgkamp og har derfor kastet seg ut i en offensiv strategi etter toppmøtet.

Professor Marlene Wind mener annonsen er ledd i denne valgstrategien, som går ut på at han valgt seg ut EU og de homofile som fienden han kan bruke for å bli gjenvalgt.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon