Foto: Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

Utleiefirmaet Voi har testet kundene.

Over halvparten av dem som lot seg promilleteste i Oslo natt til søndag, hadde over 0,4 i promille. Den høyeste målte promillen var 1,7. Det er NTB som melder dette.

– Vi har en ryddepatrulje og da var det også på tide med en promillepatrulje. Patruljen vil operere på nattetid i utelivsområdene der det med stor sannsynlighet er fulle folk. Og fulle folk, det var det, sier Voi-sjef Christina Moe Gjerde til Avisa Oslo.

annonse

Voi tester folk mellom kl 22 og 01.

– De aller fleste satt pris på initiativet, og det er noen som faktisk ikke er klar over at det eksisterer en lov som forbyr fyllekjøring på elsparkesykkel, sier Gjerde.

– Fyllekjøring på elsparkesykkel er et kunnskaps- og holdningsproblem. Noen er ikke klar over regelverket, andre velger å kjøre ruspåvirket selv om de vet at loven brytes. Manglende kontroll er en stilltiende aksept for at fyllekjøring på elsparkesykkel er greit, sier Moe Gjerde.

annonse

Ingen grense

Politiet skriver følgende på sine hjemmesider:

Bruk av sykkel, el-sykkel og el-sparkesykkel i påvirket tilstand

Det er ingen egen promillegrense på sykkel, el-sykkel eller el-sparkesykkel. Likevel er det ikke slik at det er fritt fram å bruke disse når man har drukket. Fører (bruker) skal være i en tilstand slik at han eller hun er «skikket til å kjøre på en trygg måte».

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon