Investor Christian Ringnes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse

Liker Bøhlers toner i integreringsdebatten.

Eiendomsinvestor og milliardær Christian Ringnes har gitt penger til Høyre og Venstre før. Han har aldri tidligere gitt penger til et parti som går inn for å felle en borgerlig regjering. Nå har han imidlertid gitt 200 000 kroner i gave til Oslo Senterpartis valgkamp, med Jan Bøhler som førstekandidat til Stortinget i spissen. Det melder Aftenposten.

– Bak en mann står det jo gjerne en kvinne. Og min samboer og ringforlovede Lotte har veldig sans for Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiets «no nonsense»-linje, og det er jeg helt enig med henne i, sier Ringnes til avisen.

annonse

Han forteller at han har sansen for både partileder Trygve Slagsvold Vedum og stortingsrepresentant Sandra Borch.

– De sier det som det er. Og Vedum, man blir jo lattermild, legger han til.

Snillisme

annonse

Da stortingsrepresentant Jan Bøhler gikk fra Ap til Sp, bestemte Ringnes seg for å støtte det gamle bondepartiet. Han har spesielt sans for Bøhlers syn på kriminalitet og integrering.

– Han kan Groruddalen. Den norske snillismen vekker en del latter, men han er én av dem man ikke ler av. Han vet akkurat hvordan det er og har respekt, sier Ringnes.

På spørsmål om støtten betyr at han tar det for gitt at det blir rødgrønt skifte, og at han da foretrekker et sterkest mulig Sp, svarer Ringes følgende:

– Nei. Og i denne sammenhengen det jo ikke snakk om mye penger. Dette er en moralsk klapp på skulderen for en «job well done», sier Ringnes.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse