- Resett - https://resett.no -

MDG-Lan: – Jeg skjønner virkelig ikke hva som er ekstremt med oss

Hver gang Lan Marie Berg tenker på å forlate politikken, kommer hun til samme konklusjon: – Jeg har begynt på noe.

Fotomontasje: Lan Marie Berg/ Terje Pedersen / NTB / Olav Vs gate i Oslo sentrum / Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Velgerne hadde jo stemt på MDG og meg for at vi skulle gjennomføre politikken vi gikk til valg på. Det var det aller viktigste, sier hun til Aftenposten [1].

Hun forteller at hennes visjon er at Norge skal gå fra å være et oljeproduserende land til å bli et grønt foregangsland som satser på nye grønne arbeidsplasser. Hun peker på at Danmark og Sverige har ikke olje, men de har velferdsstater. Da kan Norge også leve uten olje, mener Berg.

annonse

Les også: Miljøbyråd Lan Marie Berg: – Oslo skal bli verdens første storby uten klimagassutslipp [2]

Mannen til Lan Marie Nguyen Berg. Foto: Berit Roald / Scanpix

Selv om Berg sykler mye, tok hun lappen da hun var 18 år og fikk bil av foreldrene. Det var praktisk da hun studerte, da kunne hun kjøre bil til skolen. Men i dag risikerer de å bli fotografert om hun og ektemannen Eivind Trædal kjører fossilbil. Det skjedde en gang ved en Maxbo-forretning. Trædal fant ikke noen elvarebiler på bilkollektiv-appen og lånte heller MDG-Lans fars dieselbil. Men da ble han fotografert.

– Snikfoto er ikke lov, og det er ubehagelig. Når du blir en offentlig person, er det noen som glemmer at du også er et menneske, sier Berg.

annonse

Les også: Lan Marie Berg med Palestina-støtte på Facebook: – Nær 25.000 kommentarer [3]

Det har blitt fjernet 5000 parkeringsplasser i Oslo og beboerparkeringen har steget fra 300 kroner til 5400 kroner. Men MDG-Lan mener det er helt nødvendig.

Lan Marie Berg, Arild Hermstad og Une Bastholm. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Hun liker ordtaket om at en må knuse noen egg for å lage omelett. Men hun forstår ikke at noen mener at MDG er ekstremt.

– Jeg skjønner virkelig ikke hva som er ekstremt med oss. Vi vil ta vare på livsgrunnlaget vårt og fortsette å ha et relativt trygt liv på kloden. Det er i fare. Jeg synes det er mye mer ekstremt, mener hun.

Vil Lan Marie Berg og MDG forby containerskip? [4]

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474