Partiveteranen Thorbjørn Berntsen, mener sin nevø, byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, må bli statsråd i en eventuell rødgrønn regjering. Foto: Lise Åserud / NTB
annonse

Ap-veteran Thorbjørn Berntsen tror byrådslederen i Oslo forlater Oslo-politikken og blir statsråd i en eventuell rødgrønn regjering.

– Som dere har påpekt flere ganger i pressen, så stiller jeg med et handikap fordi jeg er onkelen til Raymond. Så jeg er inhabil. Men Raymond er som poteten, han kan brukes til alt, sier Berntsen til Nettavisen.

En rekke sentrale kilder i Oslo Ap har tidligere uttalt det samme.

annonse

– Det er klart at han vil få tilbud om en sentral plass i regjeringen, men jeg har ikke snakket med ham om det, så jeg vet ikke hva han selv vil, sier Berntsen.

Oslo 20210615. Byrådsleder Raymond Johansen kan bli statsråd. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Raymond er en helt naturlig kandidat til en regjering. Han er en av de mest profilerte partifolkene vi har. Det mener jeg er et argument som ikke har noe med slektskap å gjøre, fortsetter den tidligere profilerte miljøvernministeren.

Stillingen som utenriksminister er blant de aller tyngste statsrådpostene i regjeringen, og Berntsen mener sin nevø er en av de beste kandidatene til den posisjonen.

annonse

– Du har Espen Barth Eide og Anniken Huitfeldt som aktuelle kandidater selvfølgelig, og det kan Raymond også være. Det er det ingen tvil om. Men det er ikke godt å si. Han kan også være aktuell som statsråd for Kommunaldepartementet. Han har denne tyngden som byrådsleder og kan være en ressurs i Kommunaldepartementet, sier Ap-veteranen.

Berntsen mener også at Kommunaldepartementet, Næringsdepartementet og Klima- og miljødepartementet, vil være aktuelle plasser hvor Raymond kan bli statsråd. På spørsmål om han ikke tror at SV vil ha klimaministerposten, så svarer Berntsen følgende:

– Det vet jeg ikke. Det var SV som hadde miljøministeren sist gang. Da var det Erik Solheim som var utvikling- og miljøvernminister. Miljødepartementet er et sånt policy-departement, så det er et veldig viktig departement, mye viktigere enn mange tror. Det er ikke bare verning av rumpetroll, men tar for seg hele spekteret fra klima til biologisk mangfold.

Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, holder døren åpen for Johansen.

– Jeg er veldig glad i Raymond, da. Jeg har vært på lag med ham før. Han har vært på mitt lag da jeg var utenriksminister, og jeg føler at jeg er på hans lag når han er min byrådsleder i Oslo. Hvordan dette skal se ut etter september får vi komme til når vi kommer dit, sa Støre.

Johansen vil ikke kommentere spekulasjonene.

– Hvilke poster Jonas vil fordele på hvem om det blir regjeringsskifte, har jeg ikke tenkt å blande meg i. Uansett tror jeg det er svært uklokt å dele dem ut på forhånd. Det er velgerne som bestemmer om det blir regjeringsskifte – og først skal valget vinnes, sa Johansen til Avisa Oslo.

Millioner skulle forhindre voldsangrep i Oslo – flere knivstukket med machete bare den siste uken

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse