Finansminister Jan Tore Sanner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Et utvalg skal komme med årlige vurderinger av om finanspolitikken er langsiktig bærekraftig.

Det skal skje ved at Finansdepartementets rådgivende utvalg for modell- og metodespørsmål får endret mandat – og bytter navn til Rådgivende utvalg for finanspolitiske analyser.

– I årene som kommer står Norge overfor flere utfordringer i den økonomiske politikken, blant annet et stigende inndekningsbehov i offentlige finanser og grønn omstilling i økonomien. I lys av utfordringene mener jeg det nå er et godt tidspunkt for å innhente regelmessige eksterne råd om den langsiktige bærekraften i finanspolitikken, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) i en pressemelding.

annonse

Professor Steinar Holden lede utvalget.

E24 skriver at Danmark og Sverige allerede har tilsvarende råd, henholdsvis «økonomiske vismænd» og Finanspolitiska rådet.

Rådet i Norge vil ikke bare kunne komme med kritikk. De vil også kunne styrke ryggdekningen for krevende politiske grep, som å stramme inn på oljepengebruken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon