- Resett - https://resett.no -

Kripos: – Millionfunn i Moss kan stamme fra kriminell virksomhet

Inntil to millioner kroner i kontanter ble funnet i Mossemarka torsdag i forrige uke.

Kripos er nå koblet inn i saken.

– Måten pengene er pakket inn på gjør at en tenker dette stammer fra kriminell virksomhet, men per nå har vi ingen teorier om hva dette kan være, sier politiadvokat Stian Moltke-Hansen Tveten i Øst politidistrikt til VG [1].

annonse

Funnet ble gjort i et tildekket hulrom i nærheten av Våpenhula i Mossemarka, en liten grotte som huset utstyr for motstandsbevegelsen Milorg under andre verdenskrig.

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .

Ifølge mannen som oppdaget pengene, Ole Bisseberg, var flere av sedlene datert til 1999. Dette vil politiet verken bekrefte eller avkrefte.

– I den videre etterforskningen vil utseende på pengene, serienummer og årstall være viktig. Vi vil også forhøre oss med Norges Bank om eventuelle penger som kunne mangle hos dem, sier Tveten.

annonse

Kripos, som er politiets nasjonale organ for bekjempelse av alvorlig og organisert kriminalitet, vil nå DNA-teste og undersøke kontantene for å kartlegge opphavet.

 

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474