Tidligere Byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere byråd Lan Marie Berg sier at mistilliten var helt usaklig, fordi hun måtte kvalitetssikre milliardsprekken før hun kunne informere bystyret.

Lan Marie Berg. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Det var ikke grunnlag for å stille mistillit, og det var derfor byrådet også stilte kabinettspørsmål. Det tror jeg var viktig, for vi kan ikke la oss diktere av Rødt og Frp, sier Berg til Nettavisen.

Berg fikk vite om milliardoverskridelsene allerede i fjor høst, og hun vedgår at hun kunne ha informert før.

annonse

Les også: MDG-Rasmus mener Rødt bør «ta seg en bolle»

– Jeg har vært tydelig på at jeg ser at bystyret gjerne skulle hatt noe mer informasjon tidligere, og de skulle ønske at de ble gjort oppmerksom på at det var en sak i emning, men det betyr ikke at informasjonsplikten er brutt – og her fikk bystyret en fullstendig sak på veldig rask tid.

Berg ville kvalitetssikre budsjettsprekken før hun spurte bystyret om 5,2 milliarder kroner. Men hun tror ikke at denne saken vil skade hennes omdømme:

annonse

– Jeg tror ikke det, fordi jeg tror veldig mange ser at mistillitsforslaget var tynt begrunnet. Hvis de leser sakspapirene vil de også se at her var det ikke noe som kunne blitt gjort annerledes, eller tidligere for å unngå at det var en kostnadsøkning.

Les også: Uten selvinnsikt og livserfaring burde man ikke være byråd

Frps gruppeleder i Oslo bystyre, Camilla Wilhelmsen fra Frp, er av en annen oppfatning. Hun sier Lan Marie Berg burde ta innover seg at det er et flertall i bystyret som stemte for mistilliten mot henne. Wilhelmsen mener at Berg har utvist et klart brudd på informasjonsplikten til bystyret, og burde i det minste vise respekt for bystyrets vedtak.

Jon Helgheim. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

– Jeg synes det er trist å se hennes uttalelser hvor hun forsøker å vri det til at det er Frp og Rødt som såkalt har diktert dette. Alle partier i opposisjonen stemte for mistillitsforslaget mot Berg.

Jon Helgheim reagerer kraftig på Facebook:

– Er det mulig å være så arrogant?

– Hun sto for tidenes budsjettsprekk i Norge og gir blaffen i det. Sprekken er på 5,2 milliarder, noe som tilsvarende en kostnad på hele 15 000 kr pr husstand i Oslo. Dette blir dyrt for Oslos innbyggere!

– Politikere skal ha respekt for folks skattepenger! Folk jobber livet av seg for penger som politikerne leker med og ødsler bort. Når en byråd ikke en gang informerer om en så gigantisk kostnadssprekk, så har hun ikke skjønt bæret av sitt eget ansvar.

annonse

MDG-Lan: – Jeg skjønner virkelig ikke hva som er ekstremt med oss

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon