Fra Oslo Pride 26. juni 2021. Illustrasjonsbilde. Foto: Terje Pedersen / NTB. Innfelt: Erik Selle. Pressebilde. Foto: Jostein Skevik / Partiet De Kristne
annonse
annonse

Frykter Norge blir en «totalitær stat».

Nylig fremmet Solberg-regjeringen et lovforslag om å forby konverteringsterapi for LHBT-personer, også kjent som «homoterapi». De mest alvorlige tilfellene av homoterapi vil kunne straffes med fengsel.

– Konverteringsterapi fratar barn og unge, og også voksne som tvinges til dette, livslysten og selvrespekten. Det ødelegger mange folk psykisk, argumenterte kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) overfor NTB.

annonse

Bak forslaget stiller også regjeringspartner Kristelig Folkeparti (KrF) seg, til tross for at flere av partiets velgere er tradisjonelle kristne.

Les også: Fremtedende terapeut jobbet med å konvertere homofile, nå står han fram som homofil selv

Forbudet mot homoterapi får derimot kritikk fra Partiet De Kristne (PDK), som lenge har markedsført seg som en kristenkonservativ utfordrer til et KrF som angivelig bare blir mer og mer liberalt i tros- og verdispørsmål.

annonse

For tiden har PDK medvind på meningsmålingene, og med mottoet «frihet og trygghet for alle» satser de nå på stortingsrepresentasjon etter høstens valg.

Homoterapiloven vil de slett ikke ha noe av.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon