- Resett - https://resett.no -

Sløseriombudsmannen om hissige kunstnere: – De kommer med krasse, ubegrunnede merkelapper

15 kunstorganisasjoner nekter å delta på Ytringsfrihetskommisjonens innspillsmøte for kunstnere, årsaken er at Sløseriombudsmannen er også invitert.

Skjermbilde: Sløseriombudsmannen

– Vi har i økende grad og frekvens blitt kontaktet av kunstnere som har opplevd hets og trakassering over lengre tid, sier leder for Norske Dansekunstnere Kristine Karåla Øren og nestleder Eva Grainger til Vårt Land [1], og legger til:

– Vi har bistått medlemmer som har opplevd en økende grad av hets. De har opplevd det som krevende og belastende å stå i dette presset alene, flere har valgt å utsette kunstprosjekter fordi de frykter å bli hetset.

annonse

Les også: Teatersjef: – Sløseriombudsmannen mobber kunstnere [2]

De hevder at det er Sløseriombudsmannen sin skyld. Han har bedrevet kunstkritikk på Facebook.

Pia Maria Roll, Sara Baban og Hanan Benammar. Teaterkunstner og skuespillere bak forestillingen Ways of Seeing. Foto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB

Begard Reza har meldt seg ut av Ytringsfrihetskommisjonen i protest, hun begrunnet det med blant annet at Are Søberg, også kjent som Sløseriombudsmannen var invitert.

annonse

Artist Hanan Benammar, kjent fra teaterstykket Ways of Seeing der de filmet hjemmene til navngitte personer og fremstilte de som en del av et rasistisk nettverk, er enig med Reza. Benammar og sier at Ytringsfrihetskommisjonen er med på å «hvitvaske noen av de groveste metodene til den nye, radikale høyresida».

Les også: Filmet husene til politikere og Resett-eiere – nå vurderer hun å saksøke for fotografering av eget hus og postkasse [3]

Are Søberg rister på hodet av kritikken fra Benammar og de andre kunstnerne.

– Det er den typiske kritikken. De kommer med krasse, ubegrunnede merkelapper, sier han, og forstår ikke hvorfor de kaller han en mobber:

– Om de mener det oppriktig, så får de begrunne det. Jeg har prøvd å få dem til å gjøre det før, men ikke fått noen konkrete svar. Det står igjen som et retorisk triks.

Trekker seg Ytringsfrihetskommisjonen – mener «ytre høyre» dominerer [4]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474