Byråd for eldre og helse Robert Steen (Ap). Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Helsebyråd Robert Steen sier til TV 2 at de spesielle restriksjonene for Oslo vil bli opphevet fra mandag 5. juli om smittetallene ikke forverrer seg.

– Smittetallene peker nedover, og har gjort det en stund, takket være god innsats fra oslofolk. En stadig større andel blir vaksinert, og innen uke 30 skal alle over 18 år ha fått tilbud om første vaksinedose, sier han til TV 2.

– Hvis smittesituasjonen ikke skulle forverre seg er planen at de nasjonale reglene også vil gjelde i Oslo fra og med neste uke. Dette vil også gjelde skjenking og rulling, fortsetter han.

annonse

I Oslo har det den siste tiden ikke vært tillatt med skjenking etter midnatt, og byen har hatt en forskrift om at folk skal jobbe hjemmefra så langt det er praktisk mulig.  Arbeidsgivere må kunne dokumentere at beskjed om hvordan dette skal gjennomføres er gitt til de ansatte.

Men fra mandag 5. juli vil det altså trolig være de nasjonale reglene som gjelder, og ikke de strengere reglene Oslo-byrådet har innført, skriver NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon