Generalsekretær Begard Reza i organisasjonen Salam, som er Norges første og eneste lhbt-organisasjon for personer med muslimsk bakgrunn. Foto: Tore Meek / NTB
annonse
annonse

En samlet flokk av statsstøttede kunstnere protesterer mot Ytringsfrihetskommisjonens kontakt med Sløseriombudsmannen.

Skjermbilde video

– Nå er det et samlet norsk kunstfelt som unisont stiller seg bak vårt budskap. Det bør gjøre Ytringsfrihetskommisjonen mer lydhør, sier forbundsleder Kristine Karåla Øren i Norske Dansekunstnere, til Dagsavisen.

Les også: Sint kunstner skriver åpent brev til Sløseriombudsmannen

annonse
Illustrasjonsfoto: Skjermbilde Sløseriombudsmannen Facebook.

Det er full strid om den regjeringsoppnevnte Ytringsfrihetskommisjonen. Begard Reza trakk seg i protest da kommisjonen inviterte Sløseriombudsmannen. Karåla Øren fastslår at kunstnere ikke ønsker å være med på samme arrangement som Sløseriombudsmannen. Han har tilrettelagt for hets og trakassering av kunstnere, mener Øren.

Norske Danskunstneres forbund har skrevet et klagebrev til Ytringsfrihetskommisjonen og Kulturdepartementet. De også fått 15 andre kunstnerorganisasjoner til å støtte opp om klagen. Kunstnerne hevder å være bekymret over Ytringsfrihetskommisjonen arbeid.

Les også: Sløseriombudsmannen står endelig frem: – Jeg skammer meg ikke over noen ting

annonse

– Vår uttalelse med støtte fra 15 kunstnerorganisasjoner viser at hets mot kunstnere er et problem som må tas på alvor av Ytringsfrihetskommisjonen, Karåla Øren, legger til at dette er alvorlig:

– Det er et alvorlig signal når et medlem av en regjeringsoppnevnt kommisjon trekker seg.

Gjestet Løvebakken

Are Søberg har gjestet podcasten Løvebakken, som skriver følgende om episoden:

“Han er elsket av over 70.000 følgere på Facebook, og hatet av en liten gjeng ekstremister som kaller seg kunstnere. Vi blir bedre kjent med mannen, myten og legenden som skapte Sløseriombudsmannen. Bli kjent med den jordnære og kloke mannen fra de dype skoger i Østerdalen, Are Søberg.”

Trekker seg Ytringsfrihetskommisjonen – mener «ytre høyre» dominerer

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon