Oslo MDG sine valgkamplokaler på Galgeberg i Oslo ble tagget ned lørdag. Partiet har anmeldt hendelsen til politiet. Foto: Fredrik Hagen, NTB
annonse
annonse

Miljøpartiet De Grønnes valgkampkontor på Vålerenga i Oslo blir tagget ned.

Oslo MDG sine valgkamplokaler på Galgeberg i Oslo ble tagget ned lørdag. Partiet har anmeldt hendelsen til politiet. Foto: Fredrik Hagen, NTB

Ukjente har tagget «MDG ut av Vål’enga» og «MDG hater fattige». Dette har ikke bare skjedd en gang, men hele fire ganger. MDG tror det er en person som står bak og har anmeldt hærverket til politiet.

– Det er veldig synd når folk vandaliserer. MDG er et populært parti i gamle Oslo og det er viktig at en sint pøbel ikke tar fra folk gleden og viljen til å endre samfunnet til det bedre, sier lederen i Oslo MDG Sigrid Heiberg til VG.

annonse

Les også: Uten selvinnsikt og livserfaring burde man ikke være byråd

Trusler
Helena Hertzberg Bugge er leder av Grønn ungdom, og hun forteller til NRK at flere ungdomspolitikere opplevde trusler da de pyntet til Pride og at prideflagg har blitt stjålet.

– Det burde ikke være skummelt i Norge i 2021 å være klimaaktivist, sier 23 år gamle Eirik Toressøn Myrvold til NRK.

annonse

Les også: TV 2: – Parodien er komplett

Fotomontasje: Une Bastholm, Arild Hermstad og miljøbyråd i Oslo, Lan Marie Berg / Cornelius Poppe / NTB / Eivind Trædal / Cornelius Poppe / NTB

I en leder tar VG sterk avstand fra trusler og hærverk, og sier at uenighet må møtes med motargumenter. Og er man uenig med MDG i sak, får man engasjere seg i debatten og delta i valg.

– At noen truer, vandaliserer og prøver å skremme et parti fra å drive valgkamp i Norge i 2021 kan vi ikke gå med på, og det gjelder også for de andre politiske partiene, uansett hvor uenige vi måtte være med dem i sak, skriver VG, og legger til:

– Men anonyme angrep på partiets lokaler om natten er noe helt annet. MDG får allerede mye hets i sosiale medier. Særlig er det godt dokumentert at partiets profil Lan Marie Berg trues av nettroll.

VG mener det er en elendig debatteknikk som avslører hvor tafatt den som står bak er. De tror også at velgerne vil merke hvor mye usaklig hets enkelte politikere utsettes for.

MDG-koden: Partiet kjemper for kjernevelgerne

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon