Lan Marie Berg. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Lan Marie Berg sier at Norge ser ut som land vi ikke liker å sammenligne oss med. Hun mener at vårt fedreland er et lite Qatar med sosialdemokrati.

Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB

– Det er derfor dette stortingsvalget er så viktig, skriver hun i Dagsavisen, og sier at mange begynner å våkne:

– Stadig flere innser at klima- og oljepolitikken er langt mer enn å verne Lofoten, Vesterålen og Senja. Skal vi løse klimakrisa må vi slutte med olje, kull og gass, og sammen skape en ny, grønn og trygg fremtid vi kan glede oss til.

annonse

Les også: Tagger ned miljøaktivistene: – MDG hater fattige

MDG-Lan sier at Norge knapt klarer å kutte klimautslipp, og gjør alt de kan for å skåne oljebransjen. Hun vil ikke bli misforstått, og legger til at Norge er et godt samfunn, men Regjeringen og Stortinget lar seg diktere av oljelobbyen.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

– Likevel er viljen til å utfordre oljebransjen ikke-eksisterende hos de store partiene, der både politikere og rådgivere stadig bytter jobber mellom politikk og oljelobby. Den mektige oljelobbyen bruker enorme summer hvert år på å påvirke opinionen, og naturligvis på å legge press på våre politikere.

annonse

Les også: MDG-Lan om mistilliten: – Vi kan ikke la oss diktere av Rødt og Frp

Den tidligere byråden i Oslo opplyser at det ikke bare er politikere som har olje på hendene. Høyesterett avviste et søksmål fra Natur og ungdom og Greenpeace om at oljeleting er i strid med Grunnloven.

Hun sier videre at det kommer finanskriser på grunn av de billionene som fortsatt investeres i fossil energi, og at de kommer til  å ende opp som tap på grunn av en stadig mer virkningsfull klimapolitikk.

MDG-Lan: – Jeg skjønner virkelig ikke hva som er ekstremt med oss

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon