Longyearbyen er Svalbards administrasjonssenter og ligger innerst i Adventfjorden på øya Spitsbergen på 78 grader nord. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

NTB melder at Sysselmannen på Svalbard skiftet navn til Sysselmesteren på Svalbard torsdag. Det kommer etter at regjeringen bestemte at tittelen skulle bli kjønnsnøytral.

– Bortsett fra navnebyttet blir det ingen endringer. Våre oppgaver og ansvarsområder blir de samme som før, og Sysselmesteren er regjeringens øverste representant på øygruppen, sier sysselmester Lars Fause i en pressemelding.

Svalbardminister, justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) bestemte i fjor at tittelen på regjeringens øverste representant på øygruppen skulle bli kjønnsnøytral.

annonse

Torsdag ble det gamle skiltet over inngangen til administrasjonsbygget på Skjæringa tatt ned og erstattet med et nytt skilt med nytt navn og ny logo. Det er ett av flere synlige tegn på navneskiftet.

Det vil likevel ta tid noe tid før alle gamle skilt, merker og logoer er byttet ut.

Fause tiltrådte som sysselmann 24. juni, og han ble torsdag den første sysselmesteren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon