Partileder Marine Le Pen. Foto: Michel Spingler / AP / NTB.
annonse
annonse

NTB melder Frankrikes Marine Le Pen og Ungarns statsminister Viktor Orbán sier fredag at de sammen med flere allierte vil danne en ny allianse i EU-parlamentet.

16 europeiske partier har signert en felles uttalelse hvor de opplyser å ha lagt grunnsteinen i byggingen av en allianse for å reformere Europa.

Blant de andre i alliansen er italienske Matteo Salvini, leder for partiet Ligaen, spanske Santiago Abascal, leder for partiet Vox, og Jaroslaw Kaczynski, som er leder for det polske regjeringspartiet Lov og orden (PiS).

annonse

Le Pen, som leverte under forventet i de regionale valgene i slutten av juni, tar til orde for en dyp reform av EU. Hun har flere ganger tidligere uttrykt frykt for det hun omtaler som dannelsen av en europeisk superstat.

Salvini sier erklæringen er et verdidokument som har som visjon en europeisk framtid basert på frihet og identitet heller enn byråkrati og standardisering.

– Det er et skritt mot å bygge en solid utvidet og alternativ allianse til det illiberale venstre som står for skatter og innvandring ute av kontroll, sier Salvini.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon