Joe Biden. (AP Photo/Andrew Harnik)
annonse
annonse

Den voldelige kriminalitetsbølgen som nå slår over flere amerikanske byer viser ingen tegn på å avta.

En meningsmåling foretatt av Langer Research på vegne av ABC News/Washington Post utgitt 2. juli, viser at kun 38 prosent av deltagerne er fornøyde med president Bidens innsats for å bekjempe den voldsomme økningen i voldelig kriminalitet som finner sted over hele USA, mens 48 prosent er misfornøyde.

Biden-administrasjonen har hovedsakelig lagt vekt på strengere våpenkontroll for å bekjempe den pågående kriminalitetsbølgen. Den har blant annet kunngjort en «omfattende strategi», som har som hensikt å eliminere bruken av «spøkelsesvåpen» (våpen uten serienummer) og holde skytevåpenforhandlere ansvarlige for brudd på føderale våpenlover.

annonse

Når det kommer til potensielle løsninger, mener 51 prosent av amerikanerne at «strengere håndheving av gjeldende våpenlover» vil redusere kriminalitetsraten, mens bare 46 prosent mener at «strengere våpenlover» vil løse problemet.

Mens 81 prosent av demokratene som ble spurt mener at økt våpenkontroll vil bidra til å redusere kriminalitetsbølgen, sier kun 13 prosent av republikanerne seg enige i dette, ifølge meningsmålingen.

Sosiale programmer

annonse

President Biden har også kunngjort en strategi for å investere mer i sosiale programmer som har som hensikt å forebygge samfunnsvold.

I denne sammenhengen mener 75 prosent av deltagerne at «økt finansiering for økonomiske muligheter i fattige områder» vil bidra til å redusere kriminaliteten, mens 65 prosent mener at «bruk av sosialarbeidere til å hjelpe politiet» kan gjøre det.

Voldsbølge

I løpet av det siste året har flere store amerikanske byer registrert drastisk høyere antall drap, skudd og ran. Så langt i 2021, har antall drap økt med 18 prosent over hele USA, sammenlignet med 2020. Situasjonen er spesielt prekær i Chicago, hvor totalt 317 drap har funnet sted mellom 1. januar og 22. juni 2021.

New York Citys kriminalitetsrate økte med 22 prosent i mai måned, sammenlignet med samme tid i fjor, ifølge lokalt politi.

Mellom 20. oktober 2020 og 21. juni 2021 steg andelen av amerikanere som anser økt kriminalitet som et «ekstremt alvorlig» problem, fra litt under 20 til 28 prosent.

55 prosent av de spurte mener at økt finansiering av politiet burde være en del av løsningen for å bekjempe utviklingen. I denne sammenhengen har byer som har flyttet penger vekk fra politidepartementene sine opplevd en voldsom økning i voldelig kriminalitet det siste året. Visse nabolag i byen Minneapolis så en økning på 36 prosent i voldelig kriminalitet i 2020, sammenlignet med 2019. I samme periode økte New York Citys drapstall med 39 prosent.

Partipolitisk skille

annonse

Meningsmålingen avslørte i tillegg at 36 prosent av de spurte mener at republikanerne er bedre skikket enn demokratene til å håndtere kriminalitetsbølgen, mens 35 prosent er av motsatt oppfatning. En femtedel av amerikanerne tror ikke at noen av partiene er i stand til å få kontroll på situasjonen i det hele tatt.

Meningsmålingen ble gjort mellom 27. og 30. juni og spurte 907 voksne. Feilmarginen var på 3,5 prosent. Av deltagerne var 30 prosent registrert som demokrater, 24 prosent som republikanere, mens 37 prosent identifiserte seg som partipolitisk uavhengige.

Byrådet i Minneapolis: Kuttet finansiering til politiet i juni, klager på politimangel i september

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon