Sarpsborg 20190814. VM i orientering. Kasper Fosser etter målgang under VMs langdistanse ved Mørk i Spydeberg Foto: Geir Olsen / NTB
annonse
annonse

Kasper Fosser tok Norges første VM-medalje i en orienteringssprint for menn da han løp inn til sølvet i tsjekkiske Doksy lørdag. Det ble svensk gull.

Fosser var i mål sju sekunder bak svenske Isac von Krusenstierna, mens Tim Robertson fra New Zealand tok bronsemedaljen med en tid som var seks sekunder dårligere enn Fossers.

– Jeg er fornøyd med at det ble sølv, det var et hakk opp fra det som skjedde i EM. Nå tror jeg på gull senere i mesterskapet, særlig på langdistansen, sa Fosser i en uttalelse til NTB like etter at sølvet var sikret.

annonse

– Det var en krevende løype, og jeg kunne nok ha gjort noe annerledes, sa Fosser, vel vitende om at det var få sekunder som skilte fra en gullmedalje.

Fosser har deltatt i fem mesterskapskonkurranser. Han står med medaljer i samtlige av dem.

I 2008 ble Anne Margrethe Hausken Nordberg verdensmester i orienteringssprint. Norge har også én sølv og to bronse på kvinnesiden, men først lørdag kom første VM-medalje for en norsk mann. Sprint har stått på VM-programmet siden 2001.

annonse

Harald Sandstad Eidsmo ble nummer tolv, plassen foran Gaute Steiwer.

Fosser har tidligere VM-sølv også på langdistanse. I EM tok han tre bronsemedaljer.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon